IFK Göteborgs August Erlingmark.
IFK Göteborgs August Erlingmark. Bild: CARL SANDIN

Lagkaptenens ilska: "Kan aldrig ha den känslan igen"

Ett sent baklängesmål, en tappad ledning – och ett avgrundsdjupt "HE***TE". August Erlingmarks vrål efter slutsignalen mot Helsingborgs IF sammanfattade hela IFK Göteborgs kväll.

ANNONS
|

Matchminut 91. Helsingborgs IF får ett inkast på mittplan. Några sekunder senare ligger bollen i nätmaskorna bakom Giannis Anestis.

1–1.

Helsingborgs IF hade vunnit en poäng, IFK Göteborg tappat två.

Precis efter att slutsignalen hörs ett högt vrål: "HE***TE". Det kommer från lagkapten August Erlingmark. Det innehåller ilska och besvikelse. Det sammanfattar allt.

Efter att ha gjort flera mål framåt på tilläggstid under säsongen släppte IFK Göteborg nu in ett bakåt.

– Känslomässigt gör det lika ont som det är skönt när man själva gör målet. Det slår lika hårt åt andra hållet. Det är tungt, säger Erlingmark.

Vad fanns det i det där vrålet?

ANNONS

– Helsingborg förändrade saker i paus. Vi kom från jättebra halvlek och hanterade det bra. De pressade högre, men vi löste det. Sedan tycker jag att vi vände hem för mycket i stället för att bara straffa dem. Det är surt att vi inte utnyttjade möjligheten att göra 2–0 och 3–0. Vi hade ett skott i stolpen ... Det går inte stå här och skylla på något annat än oss själva.

LÄS MER:Giorgi Kharaishvilis hyllning till 19-årige landsmannen

Erlingmark: ”Vi gav bort två poäng”

Erlingmark fortsätter:

– Vi gav bort två poäng. Skillnaden hade varit om det var en jämn match eller en match där vi hade det kämpigt ... Man tog nästan tre poäng för givet när det stod 1–0, det kan man aldrig göra. Vi måste inse att vi aldrig kan ha den känslan igen. Vi måste avgöra matcherna.

IFK Göteborgs August Erlingmark.
IFK Göteborgs August Erlingmark. Bild: CARL SANDIN

Mattias Bjärsmyr tar vid:

– Det var för dåligt av oss att inte göra fler mål.

– Vi kan inte blunda för saker som vi behöver förbättra för att det ska genera i poäng. Det hade ett inkast, att vi inte kan vara tajtare där och vinna bollen ... som ett exempel.

LÄS MER:Gjorde upp i arga leken – precis innan en hörna

Bjärsmyr: ”Kan inte leta ursäkter”

Efter sju omgångar kunde IFK Göteborgs säsongsstart sammanfattas som den sämsta sedan 2010. Sedan kom alltså det sena tappet mot jumbon Helsingborgs IF.

ANNONS

Var står egentligen de blåvita nu?

– Det är svårt att säga. Vi har saker vi måste förbättra, det finns saker som är bra. När vi har haft underlägen har vi varit mentalt starka att vända. Vi var nära även mot Norrköping (1–3). Sedan kan vi inte hålla på och leta en massa ursäkter. Det är bara inse den tuffa sanningen att trepoängarna måste in.

Är du orolig för hur det ser ut?

– Nej, det skulle jag inte säga. När det går i ett med matcher ... Vi har vunnit i cupen emellan allt. Men även om vi vinner där är det noll poäng i allsvenskan, det är något vi måste ha med oss.

LÄS MER:IFK tappade segern – i 91:e matchminuten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS