Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lagkaptenens hårda ord – sågar egna insatsen

Förlust och totalt utspelade av Östersund under första halvlek. Efter matchen sågade Sebastian Eriksson Blåvitts insats. – Vi går ut och bajsar ner oss, säger lagkaptenen.

IFK Göteborg kom helt snett in i matchen mot Östersund på Gamla Ullevi och under drabbningens första halvlek var gästerna från Jämtland inte bara en utan flera klasser bättre än hemmaspelarna. Blåvitt lyfte sig förvisso efter paus men fick ändå lämna matchen med noll poäng. Efter slutsignalen var Sebastian Eriksson rejält besviken på lagets insats. 

LÄS OCKSÅ: Östersunds rivstart sänkte Blåvitt

– Första halvtimmen går vi ut och bajsar ner oss. Vi har respekt för dem. Vi kan inte ha det, det funkar inte. Man kan inte gå ut och ha sådan respekt överlag om det inte är Barcelona eller Real Madrid. Vad fan, de hade sex poäng mer än oss. Det är inga utomjordingar som spelar. Det märker vi i andra halvlek när vi själva spelar lite fotboll också. 

"Springer ut och är rädd"

Han fortsätter: 

– Om man springer ut och är rädd när man spelar fotboll då ger man det andra laget fördelar och då ser det ut som det gör. 

Och lagkaptenen kan inte svara på varför Blåvitt-spelarna hade sådan respekt för motståndet.  

LÄS OCKSÅ: Ingen skam att förlora mot ett bättre lag

– Jag vet inte. Jag kan bara prata för mig själv. 

Hade du den respekten? 

– Nä. Jag har inte respekt för någon. Inte på det viset att jag bajsar ner mig. 

Buades ut av fansen

Efter slutsignalen buade fansen åt Blåvitt-spelarna. 

– Det är alltid så när vi förlorar. Det spelar ingen roll. Det är så när vi förlorar, då blir vi utbuade, det är inget konstigt verkar det som. 

Om buropen var befogade eller inte svarade 28-åringen:

LÄS OCKSÅ: De var bäst när Blåvitt förlorade

– Jag vet inte, men vi förtjänar det väl alltid när vi förlorar, eller? 

Även Alf Westerberg var rejält upprörd efter matchen. IFK-tränaren talade öppet om sin irritation på preskonferensen.

– Jag är irriterad över att vi är oförmögna att utnyttja det faktum att Östersund kommer från en tuff Europamatch i torsdags. Vi är på tok för passiva. En direkt svag inledning för oss, säger Alf Westerberg.

Tränaren öppet kritisk

– Det var precis det som inte skulle hända. Motståndarlag skall inte få styra som de gjorde. Vi spelade upp oss och hade ett par bra chanser i slutet av första, fortsatte IFK-tränaren.

– Vår forceringsfas blev ändå lite fiaskobetonad. Den var, kort sagt, inte bra. Det finns mer att önska från oss, totalt sett.

Var det befogat från publiken att bua?

– De buar relativt snabbt här ute. Man är van från en relativt lång svit av matcher. De är vana vid att vi spelar bra och vinner. Jag kan inte svara på varför publiken buade.

LÄS OCKSÅ: Tom tillbaka som vinnare: "Jävligt skönt"

Alf Westerberg gestikulerade och försökte väcka sina spelare. Det lyckades i andra halvlek. Han höll ändå fast vid den första.

– I 25 minuter står vi och tittar på Östersund. Det är vad det handlar om. Vi sjunker ihop i första halvlek. När vi väl lyckas vinna boll har vi direkt dålig kvalitet i den delen av matchen.

Avslutningen närmar sig. AIK härnäst, sedan Sundsvall.

– De här två matcherna har stor betydelse för oss. Det handlar om att komma på fötter till svåra bortamatchen mot AIK härnäst. Jag vill inte se laget komma ut på samma passiva sätt igen. Resultatmässigt önskar jag att vi stannar på övre halvan. Jag hittar ingen logik i att vi är så passiva som vi är.