Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Ohlsson var tillbaka på planen igen för Blåvitt. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sebastian Ohlsson var tillbaka på planen igen för Blåvitt. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lagkaptenen gjorde comeback – som anfallare

När Robin Söder fick utgå illamåendes och Sebastian Eriksson skadades fick Sebastian Ohlsson kliva in igen efter sin långtidsskada.
Däremot på en helt ny position.
– Det var ovant, men det blev nästan en assist, säger Sebastian Ohlsson.

Det var den 1 juni som Sebastian Ohlsson skadade sig i matchen mot Örebro. Sedan dess har lagkaptenen saknats i Blåvitts laguppställning, men mot Norrköping var 26-åringen tillbaka igen.

Däremot i en helt ny roll. Det var i matchens 73 minut när Sebastian Eriksson klev av skadad och Robin Söder utgick i samma veva som Ohlsson fick inta gräset på Gamla Ullevi igen, men fick ta plats i anfallet.

– Det var ovant i pressen och sådant, men det blev nästan en assist. Det var nära, säger Sebastian Ohlsson.

"Hade varit skönt"

Ja, för kaptenen kunde blivit lite av en hjälte i matchens absoluta slutminuter. Ohlsson fick bollen och serverade den läckert till Amin Affane som fick ett gyllene läge att skjuta tre poäng till Blåvitt, men skottet gick precis utanför.

– Jag får boll från Victor (Wernersson) tror jag det var. Jag kände att Amin löpte bakom mig så jag tänkte "vad fan, jag testar att klackskarva den". Den blev helt perfekt och hans avslut smiter väl precis utanför. Det hade varit skönt om den satt, men så är det ibland.

Hur kändes det annars att vara tillbaka?

– Det är klart att det är kul att vara tillbaka, men det är inte så kul när man inte är i så bra form. Det är inte så konstigt, jag har gjort två träningar med laget på åtta veckor så benen är inte där de ska. Förhoppningsvis är man tillbaka i hyfsad form igen om några veckor, säger Ohlsson.

Var det en engångsföreteelse att du höll till i anfallet, eller?

– Ja, jag har svårt att se att det händer igen. Man vet aldrig, men jag tror inte det, säger Ohlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.