Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JESPER ZERMAN
Bild: JESPER ZERMAN

Lagkapten Vibe fick lugna besvikna IFK-fans

2-6 borta mot Hammarby, sex insläppta mål för första gången på 22 år och borta från guldstriden.
Lagkapten Lasse Vibe fick försöka lugna ned besvikna IFK-fans efter slutsignalen.
– Det är bara säga som det är, att det var för dåligt, säger Vibe.

IFK Göteborg förlorade med tennissiffror på Tele2 Arena efter att Hammarby gjort tre mål på drygt tolv minuter och till slut vunnit med klara 6-2.

Efteråt var det irriterat bland de många blåvita fans som fanns på plats i Stockholm och hade fått se sitt lag släppa in sex mål i allsvenskan för första gången sedan 1997, då Halmstad slog Blåvitt med 6-0 på Örjans Vall.

"De är frustrerade"

Efter slutsignalen stannade lagkapten Lasse Vibe kvar vid bortasektionen och försökte lugna ned och diskutera med de irriterade och besvikna IFK-fansen.

– De är besvikna, vilket är självklart. De är frustrerade och jag tycker bara det är att säga som det är, att det var för dåligt. Sen har vi inget att be om ursäkt för på det viset. De förlorar tillsammans med oss och vi förlorar tillsammans med dem. Det försökte jag förklara för dem och de höll med.

– Vi har ett ungt lag och vi var tippade sist typ, och vi fortsätter trumma på. Vi har ett grymt snitt, bästa snittet på många år så det är väl mest att man inte glömmer bort det bara för att man har en tråkig dag i Stockholm.

"Ser ingen mening med långbollar"

Trots att Hammarby körde över Göteborg första kvarten så tycker inte Vibe att laget skulle ha frångått sin matchplan och sitt spelsätt.

– Vi ville ju spela ut från pressen och det kan man på mattan här. Just när de gör 1-0 är det en situation där man ska spela, och kommer vi loss där så kommer vi fria på vänsterkanten. Jag ser ingen mening med att man ska spela tjongbollar på mig och Robin Söder och spela mer kompakt. Det är så här vi ska spela.

Mittback Kristoper Da Graca var besviken och fåordig efter matchen.

– Jobbigt, riktigt jobbigt. Vi kommer ut och släpper in tre snabba mål. Jag har ingen aning om vad som händer. Det får vi ta i morgon.

Vad sa ni till varandra i omklädningsrummet efteråt?

– Att vi får höja oss. Det här är inte tillräckligt bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.