Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Lagkamraterna om ”Pakas” skada: ”Det är för jävligt”

Patrik Karlsson Lagemyr är långtidsskadad igen. Efter fredagens träning på Kamratgården pratade flera spelare om de starka känslor som väcktes med skadebeskedet.
– Jag blev så ledsen för honom. Det är för jävligt, säger lagkamraten och nära vännen Rasmus Wikström.

För tredje gången som seniorspelare i IFK Göteborg tvingas Patrik Karlsson Lagemyr till operation och längre rehab. Exakt vilken skada han ådrog sig i senaste matchen mot Örebro kommunicerar inte klubben, men klart är att frånvaron från planen kommer att bli lång.

LÄS MER: Patrik Karlsson Lagemyr opererad – lång rehab väntar

Lagkamraterna sörjde med 23-åringen efter fredagens träning.

– Det är oerhört tråkigt. Vi vet hur mycket han har krigat för att komma tillbaka. Vi har sett hans svett och hans tårar. Han har kommit tillbaka riktigt starkt i år och man får inte glömma hur mycket han har bidragit i år, säger Tobias Sana och fortsätter:

– Det är enormt tråkigt för laget men också som människa, att han åker på en sån tuff skada igen. Det svider.

Hur påverkar det laget?

– Han är en av oss. Man tänker på det som människa ... Det är tufft. Vi ska stötta honom så mycket vi kan. Vi står bakom honom och pushar honom så att han ska komma tillbaka igen.

För nära vännen Tom Amos väckte beskedet ilska mer än något annat.

– Det är jävligt typiskt att han ska bli skadad. Jag vet inte hur många gånger han har varit skadad under sin karriär. det här året var det första han var fri från skada i A-laget. Man får en klump i magen. Det är löjligt att det ska hända honom det är så jävla typiskt. Jag blir så irriterad.

En annan som står Patrik Karlsson Lagemyr nära är Rasmus Wikström. Sedan backen själv skadat korsbandet under fjolåret tillbringade duon mycket tid tillsammans på sin väg tillbaka till planen.

– Jag blev så ledsen för honom när jag fick beskedet. Jag har varit med honom på resan på den senaste skadan han hade innan den här. Det är för jävligt, säger Rasmus Wikström.

”Overkligt på något sätt”

Han är en av de som träffat honom de senaste dagarna i väntan på besked.

– Det är overkligt på något sätt. Både som lagkamrat och nära vän vet jag vad han går igenom nu. Det är tufft för honom.

Även den tidigare IFK-anfallaren Tobias Hysén skrev om sina känslor efter skadebeskedet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.