Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
August Erlingmark och Patrik Karlsson Lagemyr. Bild: Bildbyrån
August Erlingmark och Patrik Karlsson Lagemyr. Bild: Bildbyrån

Lagkamraterna: "Lider något fruktansvärt med honom"

I samlad grupp nåddes IFK-spelarna av beskedet om att deras lagkamrat Patrik Karlsson Lagemyr drabbats av ytterligare en mardrömsskada. Ett besked som chockade Blåvittspelarna.
– Alla blev helt tysta, säger August Erlingmark.

Det var i bortamötet med Östersund i lördags som olyckan återigen var framme för IFK-anfallaren Patrik Karlsson Lagemyr. Efter dryga halvtimmen spelad av matchen skadade "Paka" knäet och kunde inte fullfölja matchen.

Trots det var det få som insåg hur illa 22-åringen faktiskt skadat sig.

– Jag trodde att det var lugnt. Jag vet inte hur det fungerar med en korsbandsskada och om man kan gå eller behöver hjälp efteråt, men jag trodde att det var lugnt och det trodde säkert han också, säger lagkamraten Tom Amos.

Men under gårdagen kom beskedet att Karlsson Lagemyr slitit av sitt korsband och fick där med en ny mardrömsskada att addera på sin långa lista över smällar som 22-åringen behövt utstå i sin karriär. IFK-spelarna fick beskedet gemensamt och det slog hårt.

– Man blev ju först rädd och chockad att det var så pass allvarligt. Det var inget man trodde. Det blev direkt en stor chock och alla blev helt tysta när vi fick reda på det, säger IFK-spelaren August Erlingmark.

Vad tänker du nu om det som hänt?

– Jag lider något fruktansvärt med honom. Det är så orättvist så det finns inte. Han har ju liksom rehabiliterat ihjäl sig efter de tidigare skadorna. Det är fruktansvärt, säger Erlingmark som inte tvivlar det minsta på att mittfältaren är på planen så fort det är möjligt igen.

– Han har aldrig varit så bra som han varit den här säsongen så jag är helt övertygad om att han kommer tillbaka, säger August Erlingmark.

Även för Tom Amos kom skadebeskedet som en chock och kort efter att laget fått informationen kontaktade han också sin vän.

– Vi har mycket kontakt jag och "Paka" så man ville inte vänta med att skriva. Han vet var han har mig och vi kommer hjälpa honom allihopa, säger Amos.

Såklart en svår fråga, men hur tror du att det här kommer påverka laget?

– Det vet jag inte. "Paka" har gjort en jättebra säsong. Han skrev på ett nytt kontrakt i fredags så det är klart att alla blir ledsna när det här händer. Vi tycker synd om honom, men vi ska hjälpa honom varje dag. Det är jävligt typiskt, han har varit skadefri i ett halvår och varit så bra och så händer det här. Men han kommer tillbaka. Vi har väldigt bra sjukgymnaster och han har världens bästa lagkamrater som kommer pusha honom, säger Tom Amos.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.