Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lagerbäcks passning till Svenska Fotbollförbundet

En del av den isländska succén är valet av Annecy som bas. – Jag har varit med på några mästerskap nu, men det är definitivt det bästa vi har haft, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Under sin tid som förbundskapten för Sverige deltog herrlandslaget i fem mästerskap och hade fem olika boendelösningar.

I Belgien/Holland 2000, i Japan 2002, i Portugal 2004, i Tyskland 2006, i Österrike/Schweiz 2008 och för Nigeria i Sydafrika 2010.

Inte sällan omgärdat av en del kritik, framför allt utifrån geografisk placering utifrån matchort för supportrar och media.

Valet av östfranska Annecy, när gränsen till både Schweiz och Italien, har varit lyckat.

Det berättade Lars Lagerbäck på fredagens presskonferens.

– Det här är första gången vi har varit tillsammans för så här lång tid. Vi var väldigt lyckliga att vi valde Annecy och det hotell vi bor på.

– Jag har sagt det förut: Jag har varit med på några mästerskap nu, men det är definitivt det bästa vi har haft. All logistik, atmosfären och omgivningarna. Det är absolut toppklass.

­– Jag tror att spelarna håller med, som jag har sagt förut, de har inget att jämföra med. De trivs som jag uppfattar det. Vi är väldigt nöjda med Annecy.

Under EM i Frankrike valde Sverige att bo i Pornichet i Biscayabukten på atlantkusten. I princip inga svenska supportrar hade möjlighet att ta sig dit.

Valet av svensk boendeort gjordes av spelaransvarige Marcus Allbäck och landslagschefen Lasse Richt, ihop med Erik Hamrén.

Även 2000 åkte Sverige ur turneringen direkt. Efteråt förklarade spelarna att det delvis berodde på valet av boende.