Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lagerbäcks fräcka skämt: "Ska jag inte ta här"

Jodå, Lars Lagerbäck var visst glad efter segern mot England. – Jag kan beskriva om jag jämför med något annat, men det ska jag inte ta här – och det var så länge sedan.

När slutsignalen i matchen mot England ljöd rusade hela den isländska bänken in på planen i ett glädjevrål, alla utom en. Lars Lagerbäck valde att resa sig upp, pusta ut och sedan gå långsamt bort mot supportrarna i kurvan på arenan i Nice.

– Jag kände en stor glädje, förklarade Lagerbäck efteråt.

På presskonferensen inför söndagens match mot Frankrike på Stade de France i Saint-Denis ombads Lars Lagerbäck förklara sitt försiktiga firande och lugna coachstil.

– När du vinner en match som den där känner du en glädje som går genom din kropp. Det är svårt att beskriva. Jag kan beskriv om jag jämför med något annat, men det ska jag inte ta här – och det var så länge sedan.

Följt av ett skratt från både Lars Lagerbäck och hans tränarkollega Heimir Hallgrimsson – samt övriga närvarande i lokalen.

Lagerbäck utvecklade svaret något:

– Jag har lärt mig genom åren att hålla mig koncentrerat som möjligt. Som coach gör du 90 procent av ditt jobb före matchen. Du är så lite du kan påverka under matchen, som i många andra lagidrotter.