Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lagerbäck: Sverige bättre med Zlatan

Landslagets fina form har gjort att allt färre talar om en comeback från Zlatan Ibrahimovic i landslaget – men enligt Lars Lagerbäck skulle det bara göra Sverige gott. – Hade Zlatan hållit den klassen som han visade innan han skadade sig så hade Sverige varit ännu bättre nu, säger han inför landskampen mellan hans Norge och Sverige på tisdag.

Zlatan Ibrahimovic la landslagskarriären åt sidan efter EM förra sommaren och förbundskapten Janne Andersson kom in och byggde nytt, med så här långt fina resultat.

Efter segern mot Frankrike i fredags toppar Sverige kvalgruppen med fyra matcher kvar. De fina resultaten har gjort att ropen på en comeback från Zlatan inte varit särskilt högljudda, tvärtom har hans frånvaro givit de som menar att landslaget är bättre utan den nu 35-årige superstjärnan vatten på sin kvarn. 

Men enligt förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck, numera ansvarig för Norges landslag, ligger det ingen sanning i det. 

– Hade Zlatan hållit den klassen som han visade innan han skadade sig så hade Sverige varit ännu bättre nu. För han är en fruktansvärt bra spelare, säger Lagerbäck inför mötet med Sverige på Ullevål på tisdag.

"En unik spelare"

Under sina år i landslaget var Ibrahimovic den solklara fixstjärnan som det mesta kretsade kring både på och utanför planen. En speciell situation som Lagerbäck och hans efterträdare Erik Hamrén tvingades hantera.

– Zlatan är en unik spelare. Har du en sådan spelare har du en enorm fördel bara det inte blir för stor fixering, för det är inte bra heller. Det är väldigt viktigt att hitta en balans med en fixspelare och laget för det är laget som vinner matcher.

Lagerbäck tog under lördagskvällen sin första poäng i som norsk förbundskapten när hans lag kryssade hemma mot Tjeckien. Chansen till en plats i VM i Ryssland är dock i princip omöjlig att nå för Norge efter endast fyra poäng på sex matcher så här långt i kvalet.