Lagerbäck sluter fred med stjärnan – efter storbråket

Lars Lagerbäcks bråk med anfallsstjärna Alexander Sörloth blev norsk fotbolls stora snackis under landslagsuppehållet. Nu har den svenske veterantränaren kommit överens med 27-åringen.

ANNONS
|

Bråket blossade upp efter Norges förlust mot Serbien, vilken innebar att landet tappade möjligheten att nå EM nästa sommar. Alexander Sörloth ska enligt norsk media ha skällt ut sin förbundskapten – inför ögonen på resten av truppen. Kritiken ska ha handlat om att taktiken var för defensiv.

Lagerbäck, som tränat det norska landslaget sedan 2017, berättade i intervjuer att han ”aldrig hade upplevt något liknande” och att Sörloth hade sagt att svensken och hans assisterande Per Joar Hansen var inkompetenta.

Den bilden hade inte Leipzigs anfallare av vad som sades.

Nu har parterna lagt bråkat bakom sig. I ett pressmeddelande, som är undertecknat av både Lagerbäck och Sörloth, skriver det norska fotbollförbundet att konflikten är löst.

ANNONS

”Efter matchen mot Serbien uppstod som bekant en diskussion. I en prestationsbaserad kultur ska det vara högt i tak. Denna gång blev det för högt och diskussion gick för långt hos båda parter. Både Alexander Sörloth, tränarteamet och lagkaptenerna har snackat ihop sig och är bestämda att lägga det här bakom sig.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS