Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lagerbäck: "Riktig och stor glädje"

Han var hjälte redan inför EM. Efter att ha tagit Island vidare från gruppen och nu slagit ut England har Lagerbäcks popularitet på Island slagit igenom taket. Själv håller han det som något av det största i sin karriär. – Riktig och stor glädje, säger Lagerbäck till GP.

Lars Lagerbäcks popularitet på Island visste inga gränser efter att han tog landet till EM. Efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet tog han laget till åttondelsfinal.

Där kom nästa skräll när man skickade ut England efter seger med 2-1. En insats som Lagerbäck var mycket nöjd med efter matchen.

– Ser du matchen som helhet så är det nästintill ett klockrent försvarsspel och jag tycker vi är effektivare än de, vi har faktiskt klarare målchanser än vad de har. Det är vad fotboll handlar om om man vill göra resultat, sammanfattade Lagerbäck matchen i SVT.

Sensationsresultatet med Island – där man nu nått kvartsfinal mot värdnationen Frankrike – gör att Lars Lagerbäck håller prestationen som en av de största han upplevt och beskriver efteråt känslorna för GP.

– Det är inte många gånger du har haft känslor som det här, att vinna mot England i fotboll är stort. Det är många saker som pågår när du möter ett lag som England. Riktig och stor glädje, kan du säga, säger Lagerbäck.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.