"Lagerbäck har varit absolut ovärderlig för oss"

Heimir Hallgrimsson tar över det isländska landslaget efter EM. Inför kvartsfinalen mot Frankrike hyllar han Lars Lagerbäck. – Jag vet att du inte gillar komplimanger, men han är ovärderlig, absolut ovärderlig för oss.

ANNONS
|

På onsdagen hade Island en första presskonferens efter söndagens seger mot England i åttondelsfinalen i Nice. På podiet satt de båda förbundskaptenerna Heimir Hallgrimsson och Lars Lagerbäck.

Hallgrimsson ombads förklara vad Lagerbäck betytt för Island.

– Du måste ha klart för dig att Island är ett land med bara amatörfotboll, och att coacherna är amatörcoacher. Så att ha en kille som kommer till Island med allden erfarenheten … Jag tror att han var tolv år när han började coacha internationell fotboll. Eller 13. Han har jobbat på den här nivån i hela sitt liv.

– Att han en sådan kille, som lär oss hur man gör saker är ovärderligt. Han lämnar all sin erfarenhet och kunskap i händerna på det isländska förbundet.

ANNONS

– Jag är inte den enda som tjänar på det, hela isländska förbundet tjänar på det. All hans erfarenhet från internationell fotboll. Det är inte många i världen som har den erfarenheten.

– Vi inser förmodligen inte hur mycket han lämnar i händerna på det isländska förbundet. Jag vet att du inte gillar komplimanger, men han är ovärderlig, absolut ovärderlig för oss, sade Heimir Hallgrimsson med riktning mot Lars Lagerbäck.

ANNONS