Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Lagerbäck har varit absolut ovärderlig för oss"

Heimir Hallgrimsson tar över det isländska landslaget efter EM. Inför kvartsfinalen mot Frankrike hyllar han Lars Lagerbäck. – Jag vet att du inte gillar komplimanger, men han är ovärderlig, absolut ovärderlig för oss.

På onsdagen hade Island en första presskonferens efter söndagens seger mot England i åttondelsfinalen i Nice. På podiet satt de båda förbundskaptenerna Heimir Hallgrimsson och Lars Lagerbäck.

Hallgrimsson ombads förklara vad Lagerbäck betytt för Island.

– Du måste ha klart för dig att Island är ett land med bara amatörfotboll, och att coacherna är amatörcoacher. Så att ha en kille som kommer till Island med all den erfarenheten … Jag tror att han var tolv år när han började coacha internationell fotboll. Eller 13. Han har jobbat på den här nivån i hela sitt liv.

– Att han en sådan kille, som lär oss hur man gör saker är ovärderligt. Han lämnar all sin erfarenhet och kunskap i händerna på det isländska förbundet.

– Jag är inte den enda som tjänar på det, hela isländska förbundet tjänar på det. All hans erfarenhet från internationell fotboll. Det är inte många i världen som har den erfarenheten.

– Vi inser förmodligen inte hur mycket han lämnar i händerna på det isländska förbundet. Jag vet att du inte gillar komplimanger, men han är ovärderlig, absolut ovärderlig för oss, sade Heimir Hallgrimsson med riktning mot Lars Lagerbäck.