Lagerbäck: "Det är otroligt att få uppleva den här resan"

Lasse Lagerbäck och Island har charmat hela världen. Nu är Frankrike nästa motståndare för det lilla ö-landet. – Det känns lite extra, säger Lagerbäck till Viasat.

ANNONS
|

Första mästerskapet för Island, första avancemanget vidare från gruppspelet. Efter de framgångarna trodde de flesta att det skulle ta stopp för Lasse Lagerbäck och hans Island mot England. Men Ragnar Sigurdsson och hans lagkamrater stod för en bragdartad insats och slog ut det engelska stjärnlaget.

I kvartsfinalen ställs nu Island mot Frankrike, hemmanationen som väldigt tydligt har uttalat att det är EM-guld som gäller.

– Det känns jättebra, det är otroligt att få uppleva den här resan igen och dessutom få möta värdnationen på deras egna arena, det känns lite extra. Jag vet inte vad spelarna tycker, de kanske tycker det var ännu större mot England, säger Lagerbäck till Viasat.

ANNONS

Den svenske tränarveteranen anser att Island vann rättvist mot England. Lagerbäck är dessutom nöjd med utvecklingen som hans lag har gått igenom under EM-slutspelet.

– Jag tycker faktiskt vi vann välförtjänt, även om man alltid kan diskutera vad som är bästa laget om man pratar bollinnehav och sådär. Vi skapar fler klara målchanser än dem. Vi har tagit steg, jag tycker inte vi kom till vårt bästa i de två första matcherna. Det känns som vi vågat lite mer och det har varit en positiv utveckling.

ANNONS