Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Laddade med Neil Young inför Kanada – nu byter Gerhardsson musikgenre

Peter Gerhardsson laddade upp med att lyssna på kanadensiske världsartisten Neil Young – innan Sverige skickade Kanada ur VM.
Inför Tyskland byter han nu musikgenre.
– Då blir det Rammstein, det blir tufft och tungt på lördag, så det kan passa ganska bra, säger förbundskaptenen och skrattar.

Sverige är klart för VM-kvartsfinal efter att ha skickat Kanada ur turneringen i åttondelsfinalen med 1–0 på Parc de Princes.

Efter matchen satt en glad men ändå samlad Peter Gerhardsson på presskonferensen.

Han gav sin syn på matchen, Hedvig Lindahls straffräddning och Stina Blackstenius avgörande mål. Och så berättade han hur han hade laddat upp inför det han innan matchen beskrev som "Det häftigaste hittills" i karriären: Med att lyssna på en artist från landet Sverige skulle ställas emot.

Allt för att hitta den rätta inspirationen.

– Jag lyssnade på fyra album av Neil Young som jag tycker är en av Kanadas bästa artister. Det var den bästa uppladdningen jag kunde ha, säger Gerhardsson.

"Då blir det Rammstein"

Följdfrågan kom naturligt:

Så vad lyssnar Gerhardsson på inför den stundande kvartsfinalen mot Tyskland?

– Det blir Rammstein. Vi kör den. Det blir tufft och tungt på lördag, så det passar ganska bra, säger han och skrattar.

När musikfrågorna lagts till handlingarna fortsatte Gerhardsson med att hylla det svenska lagets insats.

– Jag är stolt över spelarna. Det finns ett mod i att spela sig ur allting. Sedan kan man säga att vi fick en massa träning på en del av sådana här sekvenser, mot Chile och Thailand, då hade vi väldigt mycket boll och fick ha väldigt mycket bollinnehav. En del av det, att spela sig ur situationer, kan man också applicera när man möter den här typen av tufft motstånd. Att inte slå bort bollen då utan att våga behålla den.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.