Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander Leksell Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lämnar – och öppnar för återkomst

Gais kan inte ge Alexander Leksell, 21, tillräckligt med speltid. Därför lämnar mittbacken nu klubben.
– Jag har så mycket gott att säga om Gais, det har varit en jättebra tid, konstaterar han.

Inför säsongen 2017 tog Alexander Leksell klivet från IFK Göteborg till Gais. Tanken var att han skulle lyfta och blomma ut som seniorspelare.

Det har dock inte blivit så. Skadebekymmer har satt stopp.

I augusti 2017 råkade mittbacken ut för en allvarlig knäskada och när han väl kom tillbaka till fullgott skick var konkurrensen stenhård och det blev bara tre framträdanden under 2018.

Det kommer inte bli några fler 2019. Gais meddelar nu att parterna går skilda vägar.

– Jag har pratat mycket med Alexander om 2019 och det har absolut varit en möjlighet att vi skulle förlänga. Men vi är också helt överens om att det han behöver mest av allt nu för att komma tillbaka efter sin skada och sitt matchuppehåll är att spela 90 minuter vecka ut och vecka in. Det kan vi inte garantera i Gais och efter vi hade vänt och vridit på alternativen så var vi överens om att det är bättre att söka en klubb där han kan vara en stöttepelare i laget, säger Bosko Orovic, tränare och sportchef, till klubbens hemsida.

"Jag är öppen för det mesta"

Speltid, ja. Det är anledningen till att Leksell inte förlänger kontraktet.

– För att utvecklas behöver jag speltid, det har jag inte fått under det här året. Det är inget mot Gais, jag har bara fått kärlek av klubben, men jag måste tänka på mig själv. Det är jag som ska utvecklas, säger Leksell och tillägger:

– Det är ett gemensamt beslut. Jag är i en period av min karriär där jag behöver matcher för att utvecklas. På träningar kan man få en del, men jag behöver matchdelen också för att komma till den nivån jag vill.

Vad som händer nu vet Alexander Leksell inte än. Han har inte gjort klart med någon ny klubb. Målet är att stanna kvar på superettan-nivå.

– Jag är öppen för det mesta, men känner att jag håller superettan-nivå och att jag har visat det. Man vill alltid spela så högt upp som möjligt så att man utvecklas på bästa möjliga sätt. Men jag behöver spela, vi får se var det blir.

När han har fått det, speltid alltså, kanske det kan bli aktuellt med en återkomst till Gais? Leksell stänger i alla fall inte den dörren.

– Det är jag verkligen inte främmande för! Jag har så mycket gott att säga om Gais, det har varit en jättebra tid. Jag är inte främmande för att komma tillbaka, man vet aldrig vad som händer i framtiden. Jag har bara fått kärlek från supportrarna och alla runtomkring klubben. Jag har trivts väldigt bra med allt. Sedan är det tråkigt att skadorna skulle förstöra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.