Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Lämnar Blåvitt – klar för rivalen

Billy Nordström lämnade IFK Göteborg under torsdagen. Under fredagen valde nästa talang att lämna. Alexander Leksell, 19 har skrivit på för Gais. – Jag får stor chans till speltid där, säger han till GT.

Alexander Leksell hade svårt att slå sig in bland mittbackarna i IFK Göteborg. Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne är givna i startelvan för Jörgen Lennartsson. Nyligen värvade klubben dessutom David Boo Wiklander.

Något som fick Alexander Leksell, 19, att lämna IFK Göteborg för rivalen Gais. Han säger att Blåvitt drog ut på det hela och inte erbjöd honom något nytt.
– Klart det känns tråkigt att lämna i Blåvitt. Jag har ändå varit där i fyra år, lärt känna alla och byggt upp ett förhållande eller vad man ska säga, säger Leksell till GT.

Mittbackens val föll alltså på lokalrivalen Gais, där han har skrivit på för två år.
– Jag får stor chans till speltid där. Jag vill ta nästa steg i min utveckling och då måste jag få spela, säger Leksell.

En som jublar över beskedet är Gais-tränaren Benjamin Westman.
– Jag har följt Alexander en hel del. Han är följsam och rejäl och förstår att han är mittback i första hand, inte en lirare. Han har en mognad trots ringa ålder, det ser man inte ofta hos unga försvarsspelare. Det är jättekul på alla sätt och vis, säger han till GT.

Leksell har representerar Sverige på såväl U17- som U18- samt U19-nivå i landslagssammanhang. Dessutom var han reserv