Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tom Pettersson kommer lämna Östersund till nästa säsong. Frågan är om IFK Göteborg är nästa klubbadress för mittbacken. Bild: JOHAN AXELSSON
Tom Pettersson kommer lämna Östersund till nästa säsong. Frågan är om IFK Göteborg är nästa klubbadress för mittbacken. Bild: JOHAN AXELSSON

Lämnar Östersund – IFK Göteborg nästa?

Kontraktet löper ut efter säsongen. Och Tom Pettersson, 29, kommer inte bli kvar i Östersund.
Kanske kan en återkomst till IFK Göteborg bli aktuell därmed?

I slutet av december 2016 lämnade Tom Pettersson IFK Göteborg. Flyttlasset gick norrut, till Östersund.

Mittbacken har varit klubben trogen sedan dess.

När kontraktet går ut efter säsongen kommer Pettersson dock att söka sig mot nya äventyr – det bekräftar han för Östersunds-Posten.

– Det kanske är värt att inte ta det trygga alternativet att stanna kvar utan ta chansen så man får uppleva något nytt, säger han.

Innebär det att en återkomst till IFK Göteborg kan komma att bli aktuell?

Klart är att den blåvita klubben kommer sikta på att förstärka mittbacksuppsättningen under vintern – och att Tom Pettersson har varit en namn som nämnts tidigare.

Inför årets säsong rapporterade till exempel GT att IFK Göteborg hade visat intresse för mittbacken – och till och med tagit en första kontakt.

– Vi är medvetna om att Tom har utgående kontrakt, men kan inte kommentera mer än så, säger Pontus Farnerud, assisterande sportchef i IFK Göteborg nu.

– All eventuell kontakt med andra klubbar sköter Arash (Bayat), min agent, kommenterar Tom Pettersson själv.

Tilläggas kan att Johanna Almgren, som är sambo med Pettersson och just nu assisterande tränare i Östersund, också har starka kopplingar till Göteborg. Bland annat i form av en spelarsejour i Göteborg FC.

LÄS MER: Tom Pettersson och Johanna Almgren njuter av tillvaron i Jämtland

Enligt uppgifter till GP pekar det mesta dock mot att Tom Pettersson letar efter en flytt utomlands. Mittbacken har själv också varit inne på det spåret tidigare.

– Mitt första år i allsvenskan var 2012, bortsett från en säsong i Belgien har jag spelat i allsvenskan och mött de här lagen år ut och år in. Någonstans känner jag att det vore kul att uppleva något nytt. Sedan är det klart att man tjänar mer pengar utomlands och så, sa Pettersson i podcasten Lundh i början av maj.

Förutom IFK Göteborg och Östersund har Tom Pettersson representerat FC Trollhättan, Åtvidaberg och belgiska Oud-Heverlee Leuven på seniorsidan. Under 2019 står han noterad för 22 allsvenska framträdanden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.