Lämnade efter hot – stöttas av fansen: "Tack för att du räddat Gais"

Tomas Andersson valde att lämna posten som ordförande efter hot mot honom och hans familj. Nu stöttas han av Gais-fansen. ”Tack för att du räddat GAIS från konkurs”, skriver supporterklubben Makrillarna i ett öppet brev.

ANNONS
|

Under söndagen meddelande Gais ordförande, Tomas Andersson, att han lämnar klubben. Detta då han under en tid fått motta hot och droppen kom när även hans fru, Annika Andersson blev hotad. – Måttet är rågat. När det drabbar en närstående så går det inte längre, sa Tomas själv efter beskedet om att hoppa av som ordförande i klubben. LÄS ÄVEN: Gais-basen hoppar av efter hot På måndagen valde supporterklubben, Makrillarna att i ett långt inlägg hylla Tomas Andersson för hans arbete för klubben. “När Tomas år 2013 blev vald till GAIS ordförande var klubben i djup ekonomisk krisoch stod på randen till konkurs. Under sådana omständigheter var det svårt, för attinte säga omöjligt, att prioritera det sportsliga framför det ekonomiska. Somsupporter är det lätt att stirra sig blind på den sportsliga delen, vilket gör en besvikenmed tanke på tabelläget i år och tidigare år. Det som då ofta glöms bort helt är attTomas faktiskt varit med och räddat GAIS från en konkurs som länge såg ut att varaett faktum för klubben”, skriver Makrillarna.

ANNONS

"Tack för att du räddat GAIS"

”Från Makrillarnas sida återstår det bara ett evigt tack. Tack för att du räddat GAIS från konkurs. Tack för att du alltid lyssnat och aldrig tröttnat. Tack för att du färdats miltals för ett ideellt arbete. Tack för att du uppvaktat, för dig, helt okända medlemmar i föreningen på deras födelsedagar. Tack för att du varit en förebild när det kommer till uthållighet och ödmjukhet. Tack Tomas för att du har underlättat vårt arbete med att för alltid stötta GAIS i alla väder. Utan dig hade vi aldrig varit där vi äridag!”. Fansen passar även på att tacka Annika Andersson för ”lånet” av Tomas men även för att hon ”är helt fantastisk”. Nedan kan du läsa hela inlägget från Makrillarna.

Det öppna inlägget från Makrillarnai sin helhet

På bussen till Åtvidaberg under gårdagen kom det till vår kännedom att GAISordförande Tomas Andersson under nästa år inte kommer att ställa upp för omval.Att Tomas väljer att lämna över rodret är fullt förståeligt för den som vet vad detinnebär att vara ordförande, speciellt med de förutsättningar som Tomas tvingatsjobba med under sin tid i klubben.

När Tomas år 2013 blev vald till GAIS ordförande var klubben i djup ekonomisk krisoch stod på randen till konkurs. Under sådana omständigheter var det svårt, för attinte säga omöjligt, att prioritera det sportsliga framför det ekonomiska. Somsupporter är det lätt att stirra sig blind på den sportsliga delen, vilket gör en besvikenmed tanke på tabelläget i år och tidigare år. Det som då ofta glöms bort helt är attTomas faktiskt varit med och räddat GAIS från en konkurs som länge såg ut att varaett faktum för klubben.

Att GAIS fortfarande har det väldigt tufft ekonomiskt är det ingen som förnekar. Mankan dock säga att klubben i alla fall har fått huvudet över vattenytan igen. Dettainnebär att nästkommande ordförande kan stå på en stabilare grund än den somTomas hade när han började jobba i GAIS.

Organisationen inom GAIS

Sett ur ett organisationsmässigt perspektiv måste vi i Makrillarna säga att det harvarit en stor lättnad att få arbeta med Tomas som ordförande. Han har alltid söktefter lösningar som ska vara till så stor fördel som möjligt för alla parter. Han hardessutom alltid visat stor uppskattning till det som supporterföreningarna gjort förklubben och belyst att det är de ideella krafterna vi har att tacka för GAIS existens.Denna uppskattning har varit en grund för det engagemang och den tillväxt somblommat fram i vår supporterförening under Tomas tid.

För Tomas del

Att vara VD för ett företag med hundratals anställda samtidigt som man försökerrädda en historisk förening från konkurs är något som kräver ett starkt psyke,speciellt när man måste pendla flera mil i veckan mellan Falkenberg och Göteborgför äran att få svettas med ideellt arbete i ständig frånvaro från familj. Att Tomasdärför väljer att tacka för sig efter fem år av blod, svett och tårar, är helt klart förståeligt.Speciellt med tanke på att Tomas nu kan klappa sig på axeln efter att ha repareratden ekonomiska grunden för vår förening.

Evigt tack

Från Makrillarnas sida återstår det bara ett evigt tack. Tack för att du räddat GAISfrån konkurs. Tack för att du alltid lyssnat och aldrig tröttnat. Tack för att du färdatsmiltals för ett ideellt arbete. Tack för att du uppvaktat, för dig, helt okändamedlemmar i föreningen på deras födelsedagar. Tack för att du varit en förebild närdet kommer till uthållighet och ödmjukhet. Tack Tomas för att du har underlättat vårtarbete med att för alltid stötta GAIS i alla väder. Utan dig hade vi aldrig varit där vi äridag!

Tack Annika Andersson

Inte minst ett stort tack till Annika Andersson. Tack för att vi fått låna din make desenaste fem åren. Att vara en av Sveriges bästa komiker är nog inte heller ett arbetedär man får mycket lugn och ro. Att ha din make på ideellt arbete uppe i Göteborgnär du kommer hem till ett tomt hus efter en hård arbetsdag är inte heller detroligaste. Det ska även nämnas att du också varit med hjälpt GAIS under krisenssvåraste dagar. Vi minns nog alla den stödgala till GAIS där du bjöd upp till mångaskratt i syfte att rädda klubben. Oavsett vad vissa ynkliga stolpskott tycker så ska duveta att för en överlägsen majoritet av oss gaisare är du helt fantastisk, och de villinte visa dig något annat än evig tacksamhet. Tack!

Vi önskar Tomas en ljus framtid

Sist men inte minst återstår det nu bara den sista slutspurten av säsongen där detgäller att vi sluter upp bakom GAIS och krigar för att säkra kontraktet. Oavsett hurdet går ser vi fram emot att även under vintern få jobba med Tomas som ordförande.Vi hoppas även att han kommer vara kvar i klubben till så stor grad som möjligt atthan även hinner med familj och andra intressen. Stort lycka till i framtiden Tomas!

ANNONS