Lämnade Blåvitt för Gais - nu väntar AIK: "Skall bli sjukt roligt"

Målskytt mot Tvååker i helgen. Nu laddar Alexander Leksell, som lämnade IFK Göteborg för Gais, för söndagens cupmatch mot AIK. – En sjukt rolig match. Jag ser verkligen fram emot den, säger mittbacken.

ANNONS
|

19-åringen, som inledde sin karriär i Tuve IF och fortsatte den hos IK Zenith, förbereder sig just nu för sin första säsong som senior.

Han gör det som Gaisspelare efter att ha ratats av IFK Göteborg.

– Vi har kört lite mer än en månad nu och fått ett bra gäng med en bra blandning mellan yngre och äldre spelare. Och sådana som har varit i klubben länge. Det har känts jättebra hittills, säger Alexander Leksell.

Vad säger du om ditt val att gå hit?

– Det har känts jättebra. Helt rätt har det känts som. Det var rätt val att göra.

ANNONS

Alexander Leksell, som var ingick i den svenska OS-truppen i somras, konkurrerar både som mittback och ytterback.

– Jag kan vara i hela backlinjen, men konkurrerar främst som mittback. Jag fick köra första matchen mot Utsikten som vänsterback.

Tuff konkurrens i mitten med Calle Nyström och Steven Old framför allt?

– Ja, det är jättetuff konkurrens.

Den är du beredd på?

– Ja, det är bara inspirerande.

Vad har du för personliga målsättningar med säsongen?

– Självklart att spela så mycket som möjligt. Träna på och utvecklas. Detta är ändå min första säsong som senior, det handlar ändå om att utvecklas. Jag är fortfarande ung.

På söndag väntar bortamatch i Svenska cupen mot AIK på Skytteholms IP.

– En sjukt rolig match. Det skall bli riktigt skoj. Det har alltid varit Göteborg mot Stockholm. Ett derby. Lite så. Nej, jäkligt skoj Jag ser verkligen fram emot den.

Till sist, hur var OS?

– Det blev aldrig något spel, jag satt på läktaren tillsammans med två andra. Det var sjukt roligt. Inspirerande och motiverande. Jag fick vara med och träna med alla. Det var väldigt bra spelare med. En boost för självförtroendet, för mig själv och min utveckling. Verkligen.

ANNONS