Läkarens besked efter Blackstenius skada

Häcken skrev historia under onsdagskvällen när de för första gången vann en Champions League-match. Men Stina Blackstenius skada gav samtidigt lite potentiellt smolk i Häckens glädjebägare. Nu ger Häckens läkare ett lugnande besked.

ANNONS
|

Det var vid ställningen 0-0 och med cirka en halvtimme kvar av matchen som Häckens landslagsstjärna Stina Blackstenius tvingades lämna planen. I tårar satt hon på bänken och fick benet lindat.

Nu berättar Häckens läkare Sadesh Balasingam för GP om vad det var som hände.

– Sedan matchen mot Djurgården har hon haft en irriterad slemsäck i det ena knävecket. Det är inte något allvarligt problem. Men det gör ont lite från och till. Planen inför matchen i går var att spela så länge som hon tyckte att det funkade. Sen kände hon att det var något som gjorde ont och hon var orolig att det skulle bli mer allvarligt. Så därför gick hon ut, förklarar Balasingam på telefon från flygplatsen i Portugal.

ANNONS

Någon exakt prognos för Blackstenius är svårt att ge i dagsläget. Men Balasingam tonar ner allvaret – de känslosamma bilderna på bänken till trots.

– Det är bättre i dag än vad man såg på bilderna i går, säger han och fortsätter:

– Vi undersökte henne vid sidan om planen och nu på morgonen. Det ser inte ut som att det är något allvarligt eller liknande. Vi får undersöka vidare med magnetröntgen inför nästa match för att se vad som är problemet. Sen får vi ta det lite dag för dag.

LÄS MER:Robert Vilahamn skrev historia med Häcken

Kan vara tillbaka nästa vecka

Häckens allsvenska säsong är slut – men tre matcher i Champions League-gruppspelet återstår. Den nästa redan på onsdag hemma mot Benfica. Om Blackstenius kan vara redo för spel då återstår att se.

– Vi tar det dag för dag. Men det är absolut möjligt att hon kan vara med i nästa Champions League-match, säger Balasingam.

I en kommentar på klubbens hemsida uttalar sig Blackstenius nu om skadan.

– Det var en situation där det inte kändes bra, som gjorde att jag inte kunde spela vidare och att jag blev orolig att det var något allvarligt. Det gör ont nu men förhoppningsvis får jag fortsatta positiva besked, säger hon.

ANNONS

Häcken vann onsdagsmatchen mot Benfica med 1-0 efter ett straffmål med kvarten kvar av Elin Rubensson. Segern innebär att laget minskat avståndet till grupptvåan Bayern München som nu bara är en poäng före Häcken.

– Det känns som att vi har väckt liv i den här gruppen och att vi nu har möjlighet att faktiskt börja utmana genom att gå in till nästa veckas match med massor av möjligheter, sa Häcken-tränaren Robert Vilahamn efter matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS