Läkaren om Nilsson Lindelöf: "Var inget snack"

Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf missade Sveriges VM-premiär mor Sydkorea under måndagen och ersattes i startelvan av Pontus Jansson. Nu ger landslagsläkaren Anders Valentin lugnanade besked inför heögens match mot Tyskland. — I nuläget finns det inget som säger att han inte kan spela, säger Valentin.

ANNONS
|

Men bara timmar till start mellan Sverige och Sydkorea kom beskedet att det fanns ett frågetecken i den svenska startelvan. När elvan presenterades var det utan en sjuk Victor Nilsson Lindelöf. Mittbacken var kvar på hotellet under matchen och åkte med laget tillbaka till basen i Gelendzjik.

— Han hade feber och kände sig kraftlös och risig. Det var inget snack om saken, säger landslagsläkare Anders Valentin när han möter pressen efter tisdagens träning och fortsätter:

LÄS MER:Jansson lider med Nilsson Lindelöf

Under tisdagens lätta träningspass saknades Nilsson Lindelöf men enligt Valentin ska han vara tillgänglig för spel mot Tyskland på lördag.

— I nuläget finns det inget som säger att han inte kan spela. Han är feberfri och känner sig piggare. Vi hoppas han är tillbaka i träning imorgon.

ANNONS

Under början av landslagets läger i Ryssland var Emil Kratfh sjuk men Valentin misstänker inte att det att det är något som går i truppen.

Sebastian Larsson haltade av matchen mot Sydkorea i andra halvlek men Valentin ger lugnande besked även om mittfältaren:

— Det är bra. Jag var inte ens inkopplad.

ANNONS