Läget allvarligt – Ganemyr ännu nedsövd

ANNONS
|

Vid klockan 13 på söndagen offentliggjorde Oddevold besked om Robin Ganemyrs tillstånd.

Ganemyr ligger nedsövd på intensivvårdsavdelningen på Näl och läget är allvarligt med stabilt.

– Det är det vi skriver på vår hemsida som vi valt att gå ut med i nuläget efter dialog med Robins familj och läkare, säger Johan Ederwall, sportchef i Oddevold, till Bohusläningen.

Samtidigt vill Robin Ganemyrs familj passa på att tacka Oddevold, vänner och övriga för det stöd de fått via sociala medier och på andra sätt.

– De har blivit väldigt rörda av det enorma stöd som kommit från alla håll och de vill verkligen få fram sin tacksamhet, säger Johan Ederwall.

ANNONS

På måndag väntar derby för Oddevoldspelarna då IFK Uddevalla står för motståndet.

– Vi har diskuterat saken och sagt att så länge tillståndet för Robin inte förvärras så ska vi spela den matchen. Robins föräldrar och sambo har sagt till oss att vi ska spela matchen, för det är det som Robin hade gjort, säger Johan Edervall.

Efter att ha representerat Örgryte, Falkenberg och nu Oddevold är Ganemyr ett känt namn för många. Det märks inte minst på sociala medier, där han har fått en mängd varma hälsningar.

Tobias Hysén är en av flera spelare som nu önskar honom ett snabbt tillfrisknande. På sin Twitter skriver landslagsanfallaren: "Skickar styrketankar till Robin Ganemyr!! Kämpa på Robin, detta fixar du."

Även Oddevold har fått ta emot många hälsningar och oroliga samtal.

– Jag har fått otroligt många samtal från folk som undrar hur det går. Det är många som känner för honom, säger Johan Ederwall, ordförande i klubbens fotbollsutskott.

På lördagen hade Oddevoldspelarna sin första träning efter händelsen i onsdags.

– Alla tyckte att det var skönt att träna igen, och det var en förhållandevis lättsam och glad träning, säger Ederwall.

ANNONS