Långa avbrott i derbyt efter bengalbränning

Derbyt mellan Öis och Gais inleddes med en supporterprotest – sedan avbröts det två gånger efter bengalbränning.
– Det speglar matchen, det var ingen jättematch, säger Jakob Lindström.

ANNONS
|

Efter tio tysta minuter började supportrarna på Gamla Ullevi sjunga under derbyt mellan Öis och Gais.

LÄS MER:Här börjar fansen sjunga – efter tio minuter

Sedan dröjde det inte länge innan domaren avbröt matchen på grund av att bengaler tändes. Efter knappt tio minuter blåste domaren Adam Ladebäck igång matchen igen och på den första halvleken lades det till elva minuter.

Den andra halvleken hann knappt börja innan det var dags igen. Den här gången blev det ett längre avbrott och klubbarna och polis var i möte innan det beslutades att matchen skulle återupptas.

Enligt uppgifter ska det även ha varit ett sjukdomsfall på läktaren.

– Det har varit något sjukdomsfall inne på läktaren, men polisen var inte inblandad och det är ingen bekräftad uppgift, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Väst.

ANNONS

Enligt Öis SLO ska en person ha fått sjukvårdshjälp men inte behövt lämna arenan, det ska inte heller ha haft med bengalröken att göra.

– Det blir rätt konstigt med avbrotten och det är svårt för spelarna i slutändan, säger Öis-tränaren Thomas Askebrand och får medhåll av Jakob Lindström.

– Det påverkar, det gör det och det är inte optimalt direkt. Man blir stel och vet inte riktigt vad som händer och ser klockan som bara går. Det blev ganska ryckigt och det speglade matchen, det här var ingen jättematch varken från vår eller Gais sida, säger han.

Carl Nyström menade att matchen kändes betydligt längre än normalt, med alla avbrotten.

– Matchen blir väldigt lång och det blir lite segt, men vi spelare kan inte göra så mycket. Vi får bara göra det vi kan när det är spel, säger han.

Lagkamraten August Wängberg:

– Det blir lite hackigt med avbrotten, men de vill göra sig hörda och det får man respektera.

Matchen då?

Jo, den vann Öis efter att Gustav Ludwigson gjort matchens enda mål.

LÄS MER:Ludwigson sen matchhjälte i derbyt

ANNONS