Jacob Ericsson
Jacob Ericsson Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lämnade Öis – nära allsvensk klubb

Jacob Ericsson, 25, valde att inte förlänga sitt kontrakt med Örgryte. Enligt uppgifter till GP är vänsterbacken nu nära en flytt till Falkenberg.

ANNONS
|

Efter två säsonger i Gefle vände Jacob Ericsson tillbaka till Örgryte inför säsongen 2017.

Vänsterbacken har varit given i klubbens startelva sedan dess, under årets säsong blev det 28 matcher.

Till 2019 kommer Ericsson dock dra på sig helt andra färger. I mitten av november berättade han för GP att det utgående Öis-kontraktet inte kommer att förlängas.

LÄS MER:Publikfavoriten lämnar Öis – bekräftar själv

– Det var inget lätt beslut och det har varit speciellt men jag vill testa något nytt. Jag har trivts väldigt bra i Öis och jag vill betona att det inte var lätt att ta det här beslutet, sa Ericsson då och poängterade att målet är att ta ett kliv uppåt i seriesystemet – till allsvenskan.

ANNONS

Han ser ut att lyckas.

Enligt uppgifter till GP är Ericsson nära en flytt till Falkenberg. Förhandlingar pågår.

LÄS MER:Har värvat mer än alla andra Göteborgsklubbar – tillsammans

Falkenberg, nykomling i allsvenskan till 2019, har sedan tidigare värvat Carl Johansson från Helsingborg, Marcus Mathisen från Halmstad och Nsima Peter från Frej.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS