Kwame Kizito inför mötet med Häcken: ”Vill visa att jag kan mer”

Efter en sejour i Libyen värvades han till BK Häcken, men anfallaren blev inte långvarig. Kwame Kizito fick lämna Hisingen och skrev på för Falkenbergs FF till den här säsongen. Nu ställs han mot sin tidigare klubb redan i premiären.
– Det känns bra att få möta Häcken direkt, säger Kwame Kizito.

ANNONS

”Vi kan inte ha tre spelare som konkurrerar om en plats”.

Så löd orden från BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida när det stod klart att Kwame Kizito skulle få lämna det gulsvarta laget från Hisingen. Värvningen av Jasse Tuominen gjorde att ghananen fick leta andra alternativ.

Efter att ha huserat i hemlandet Ghana blev det ett år i Libyen för den nu 23-årige anfallaren som blir 24 under sommaren. Därifrån plockades han in till Sverige och BK Häcken som såg potentialen, men det stod också klart att Kizito skulle behöva tid.

– Chansen kom inte tidigt i Häcken. Det var väldigt svårt i början. Man måste anpassa sig till svensk fotboll och hur Häcken spelar och det var inte lätt. Men så småningom fick jag chansen och jag gjorde mitt bästa, säger Kwame Kizito.

ANNONS

Kizito fick till slut sex matcher från start och byttes in i ytterligare sju. Det blev tre mål och tre assist under de matcherna, men det var inte tillräckligt för att Häcken skulle skriva fast honom under en längre tid.

– Jag är tacksam för att jag fick chansen i Häcken och jag gjorde mitt bästa, men jag är också tacksam för att jag nu får chansen i Falkenberg och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget och för att göra mål, säger Kizito.

Inleder mot tidigare lagkamraterna

På måndagskvällen är det dags. Då spelar Falkenberg och Kwame Kizito sin första allsvenska match för säsongen och det är BK Häcken som står för motståndet vilket innebär en direkt återträff med sina gamla lagkamrater.

Kwame Kizito gillar läget.

– Det känns bra att få möta Häcken direkt. Jag vill visa att jag kan mer och det är en bra möjlighet för mig att få den här matchen redan i första omgången. Jag är glad att jag får möta dem och jag kommer göra mitt bästa där ute. Mitt lag och mina lagkamrater kommer kräva mycket av mig och med hjälp av mina lagkamrater hoppas jag kunna göra mål, säger Kizito.

Du fortsätter komma tillbaka till att göra mål. Hur viktigt är det för dig att du får utdelning den här säsongen?

ANNONS

– Det är vad du behöver göra som anfallare och det du behöver göra för dina lagkamrater. Utan dem kan jag såklart inte göra någonting, men om de lyckas jobba fram bollen till mig så hoppas jag att jag ska kunna göra dem glada.

Tvingats till rehab under försäsongen

Försäsongen har som för alla andra även varit lång för Kwame Kizito. På flera sätt har det dock varit en positiv sak för ghananen. Dels har han fått mer tid att träna sig in i laget och lära känna sina lagkamrater, men försäsongen har också kantats av en skada som han getts tid att rehabilitera.

– Jag gjorde illa mig i höften när vi spelade en vänskapsmatch. Det har varit några veckor av rehabilitering, men jag har blivit bättre så nu har jag kunnat vara med laget igen under en tid och jag känner mig fit och tränar bra. Jag känner mig i bra form, säger Kizito.

Många av den förväntade toppklubbarna i allsvenskan har presenterat tunga nyförvärv den senaste tiden.

Vad tror du om säsongen och hur ska ni i Falkenberg stå upp mot dem?

– De bra klubbarna är väldigt stora klubbar. För min del handlar det bara om att göra det bästa man kan. Jag jämför mig inte med någon av de andra spelarna i toppklubbarna utan fokuserar bara på mig själv och mitt eget. I slutet av säsongen får vi se vilka lag och vilka fantastiska spelare som gjort det bäst, men just nu handlar det bara om att jobba och att jobba väldigt hårt. Det är nyckeln till att lyckas skulle jag säga, säger Kwame Kizito.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS