Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna skadad av knallskott i ny läktarskandal

BK Häcken tog sin första titel i historien när man vann cupfinalen i Malmö. Men glädjen solkas ner av en ny läktarskandal där en kvinna skadats av ett knallskott från Häckensektionen. – Jag känner mig bara uppgiven, säger Häckens SLO Fredrik Arnberg till GP.

Efter ett dramatiskt straffavgörande vann Häcken svenska cupen nere i Malmö. Men triumfen överskuggas av en ny läktarskandal.

En kvinna spräckte trumhinnan och tvingades åka till akuten efter att ett knallskott kastats från Häckensektionen.

– När Malmö gjorde sitt 2-0-mål så kastades det något från vår sektion mot nätet som är mellan planen och läktaren. Skottet åker ner i den zonen mellan nätet och läktaren och smäller av ordentligt, säger Häckens SLO Fredrik Arnberg.

– Hon stod där precis där smällen går av. Jag såg hela händelsen och hon tog sig mot örat med en gång. Hon uppsökte läkarvård på läktaren men de kunde inte göra så mycket så det var bara att försöka få ut henne från läktaren. Hon tog sig till akuten själv. Nu är hon hos en kompis som hon bott hos i Malmö.

Hur känns det att något sådant händer hos er?

– Det känns bara förjävligt rent ut sagt. Det här var en dag som man hade sett fram emot så länge där man vid eventuell vinst bara kunnat känna glädje och fira.

– Nu känner jag mig bara uppgiven. Jag tycker inte det är speciellt roligt överhuvudtaget. Det här förtar hela stämningen. Guldfirande och allt sånt … jag hoppar nog det. Jag vill bara ta mig hem för jag känner mig bara uppgiven tyvärr.

Läs också: Jenny, 28, fick uppsöka sjukhus efter smäll

Personen som har kastat knallskottet har identifierats. Mannen har omhändertagits av polisen och är kvar i Malmö. Han kommer att åläggas ett tillträdesförbud av Häcken.

– Det här är en svart avslutning på den här dagen, säger Nicklas Möller, säkerhetsansvarig i Häcken till GP.

Incidenten inträffade samma dag som disciplinnämnden meddelade att IFK Göteborg tilldömdes en 0-3-förlust efter att ett knallskott kastats mot Tobias Sana och den assisterande domaren Mathias Klasenius i samband med matchen mot Malmö.

Även hos Häcken har incidenter med knallskott inträffat förut, enligt Fredrik Arnberg.

– Vi hade en incident i semifinalen mot Hammarby, men där är det fortfarande oklart varifrån det kastades knallskott men där inträffade det ju i alla fall. Tyvärr så är det något som har, säger han.

– Det är fruktansvärt tråkigt. Vi måste få ett stopp på det här för det håller inte.