Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Guldhedens Simon Möller, Philip Svensson och Svante Möller blir viktiga i lördagens match mot Semberija. Bild: Magnus Karsvall, Guldheden
Guldhedens Simon Möller, Philip Svensson och Svante Möller blir viktiga i lördagens match mot Semberija. Bild: Magnus Karsvall, Guldheden

Kvalplatsen ska avgöras på Bergsjövallen

Serieledaren Gårdas seger under torsdagskvällen har gjort Semberijas uppdrag glasklart; vinn de två sista matcherna och hämta in 16 mål i processen så blir det direktuppflyttning till division 3. Lördagens motståndare Guldheden har ett lika glasklart uppdrag; vinn mot Semberija och ha kvalplatsen i egna händer.
Det är upplagt för drama när det smäller på Bergsjövallen klockan 14.00.

Hela säsongens slit kommer kulminera i 90 minuters dramatik under lördagseftermiddagen. Det är seriens två formstarkaste lag som möts, där hemmalaget Semberija har nio segrar och en oavgjord sedan början av juni. Med 38 inspelade poäng kan de fortfarande ta direktplatsen till division 3 om de vinner sina två sista matcher och samtidigt öser in mål.

Efter Guldheden är det Kortedala som väntar i sista matchen, ett lag som förlorade med hela 0-9 mot mittenlaget Kode i förra omgången. Men tränaren Marko Babic har bara lördagens kvaldrama i tankarna:

– Det är roligt att vi båda kommit så långt och kan slåss om kvalplatsen. Det är samtidigt lite tråkigt att allting kan avgöras på 90 minuter fotboll när vi slitit så mycket hela säsongen.

LÄS MER: Så är läget i serierna inför slutspurten

Kortedalas storförlust ger Semberija lite mer hopp om att kunna hämta in den stora måldifferensen till Gårda, men Marko Babic betonar att den matchen inte kommer på tal förrän laget gjort jobbet mot Guldheden:

– Vi är revanschsugna efter 2-3-förlusten mot dem i våras där vi hade ledningen i halvtid. Guldheden är ett bra lag men om vi fortsätter vår fina form och får till vårt spel så blir det svårt för dem att stoppa oss, då ska vi vinna.

Guldheden kommer till mötet med 37 inspelade poäng och seger är det enda som gäller för att de ska ha kvalplatsen i egna händer inför den sista matchen mot Nol hemma. Tränaren Magnus Karsvall är rofylld inför avslutningen:

– Jag håller mig lugn, vi har lite skavanker på spelare men vi har en go känsla i laget och är obesegrade under hösten, det enda laget som har bättre form än oss är Semberija.

Guldheden är alltså det lag som senast besegrade Semberija, under perioden därefter har de fem segrar, tre kryss och en förlust, den kom mot Gårda i sista vårmatchen.

Magnus Karsvall, tränare Guldheden.. Bild: Guldhedens IK
Magnus Karsvall, tränare Guldheden.. Bild: Guldhedens IK

Den goda formen är inte det enda som gör att Magnus Karsvall har en avslappnad syn på lördagens batalj – Guldheden är nämligen rutinerat när det gäller att spela helt avgörande matcher i slutomgångarna av serien.

"Vi hade verkligen tur"

Skillnaden i år är att matchen spelas i toppen av tabellen, jämfört med de senaste sex åren då Guldheden klarat sig kvar i division 4 i den sista eller näst sista omgången:

– Förra säsongen var det extremt, då hade vi verkligen tur på slutet. I år har vi fått in fyra nya startspelare som höjt kvaliteten på hela truppen. Vi är fler på träningarna, har fått igång ett blandat spel och fått in fler spelare med fart. När resultaten går med dig blir det också en helt annan stämning i hela föreningen, det hjälper mycket.

Höstens formspelare Svante Möller har öst in mål och är uppe i skytteligaledning på 18 mål inför avslutningen:

– Svante har varit ruskigt bra på slutet, men han är inte bara en viktig avslutare utan ovärderlig som target när vi behöver avlastning bakåt och kan spela långt på honom, säger Magnus Karsvall.

Oavsett om det blir kvalplats eller inte kan Guldheden se tillbaka på en säsong där de redan tangerat föreningens bästa säsong någonsin i division 4 – tredjeplatsen från 2002.

– Killarna vill ju verkligen ta kvalplatsen men även om vi inte lyckas med det har vi gjort rejäla framsteg i år och har nåt att bygga på inför nästa säsong också.

GP direktsänder kampen om kvalplatsen med start 13.50 på lördagseftermiddagen. Avspark är 14.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.