Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Thomas Johansson / TT

Kungsbackas tunga förlustsvit fortsätter

Den historiska första poängen låter sig väntas på för Kungsbacka DFF.
Efter ett sent 2-1 mål av Djurgårdens Olivia Schough kammade den allsvenska nykomlingen återigen noll.
– Direkt när vi gick in i omklädningsrummet kände vi "vad fan hände här?", säger lagkapten Pernilla Milton.

Två lag med två raka förluster och inte en endaste poäng. Ja det var förutsättningarna när Kungsbacka DFF tog emot Djurgården hemma på Påskbergsvallen.

Enda skillnaden – det förstnämnda laget jagar den första allsvenska poängen i klubbens historia.

Det såg ut som att den skulle komma under lördagen. Trots att Kungsbacka, som inlett säsongen med två 0-3-förluster, fick en mardrömsstart och ett baklängesmål redan efter fyra minuter.

Nykomlingarna jobbade sig dock tillbaka i matchen och i minut 78 kom kvitteringsmålet.

Men ställningen 1-1 höll sig inte länge.

Åtta minuter senare avgjorde Djurgårdens Olivia Schough efter en misstänkt handssituation.

– Jag har sett målet i efterhand och jag tycker att det är hands precis innan, men så är spelet. Det kan vara handssituationer andra gånger, så vi kan inte skylla på det. Men vi blev tillbakatryckta i det skedet och de lyckas få in bollen när vi kommer på fel sida, säger Kungsbacka DFF:s lagkapten Pernilla Milton.

Hur ser du på er insats?

– Det är ju ett fall framåt, med tanke på hur vi spelat de tidigare matcherna. Vi vet ju att vi måste växa in i allsvenskan som nykomlingar, jag tycker vi har växt för varje match och gör en bättre prestation där vi kommer till lägen och sätter press på Djurgården.

Ska Kungsbacka klara kontraktet – ja då gäller det att poängen börjar trilla in på kontot. Men trots att det inte skett än så är Pernilla Milton optimistisk.

– Det är klart att poängen blir viktiga till slut. Därför är det kanske extra surt när vi förlorar med uddamålet, men jag tror att poängen kommer att trilla in. Kan vi spela lika bra som mot Djurgården så kommer det sluta bra.

"Vi måste skärpa till oss"

Framförallt är det offensiven som måste bli bättre för Kungsbacka, enligt lagkaptenen.

– Nu spräckte vi iallafall målnollan, men vi måste bli farligare i box och skärpa till oss. Sista passningen måste gå fram, det är något som vi måste bli bättre på så bollen inte fastnar på motståndaren.

Härnäst väntar regerande svenska mästaren Piteå och för Kungsbacka gäller det att samla kraft och använda det sena Djurgårdsavgörandet som tändvätska.

– Direkt när vi gick in i omklädningsrummet kände vi "vad fan hände här?", det är just den känslan vi får ta med oss. Att vi inte vill vara i den här situationen igen, vi vill avgöra tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.