Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Kungsbacka satsar på kontinuitet till damallsvenska debuten

Debut i Damallsvenskan. Då satsar Kungsbacka DFF på att låta de som tagit dem dit fortsätta.
– Självklart vill vi behålla allt och alla som gjort den här resan, säger klubbchefen Dennis Ingman.

En imponerande säsong går mot sitt slut för Kungsbacka DFF. Trots flera spelarförluster, tränarbyte och tappade nyckelspelare tidigt in på säsongen kan klubben titulera sig uppflyttade redan nu. För Dennis Ingman är det tre saker som gjort framgången möjlig.

– Lagmoralen. Att alla de här tjejerna stack under säsongen gjorde att gruppen blev starkare och starkare för varje avhopp. De bestämde sig för att knyta näven och bara köra. Och att inte fokusera på det, säger han och fortsätter.

– En annan del är vi som är runt omkring. Vi runt laget är väldigt envetna. Tränarna, jag och resterande gänget har visat en envishet och vilja att visa att det här funkar ändå.

– Sedan har vi fantastiska tränare. De har fått vara med om mycket runt omkring men har bara kört sitt race och trott på det de har gjort.

LÄS MER: Kungsbacka uppflyttade – men saknar spelbar arena

Hoppas på Abera

Att klubben redan nu säkrat platsen i Damallsvenskan gör att jobbet inför 2019 kan börja något tidigare än förväntat. Det kan behövas. Merparten av spelarnas kontrakt går ut i slutet av oktober.

– Det är bara att sätta sig och omförhandla nu. Vi vill behålla allt och alla som gjort den här resan. Sedan tror jag att vi, om vi vill stanna kvar i Damallsvenskan, får titta på några spelare utifrån också. Arbetar man smart så kan man få ihop ett bra gäng här. Det finns många spelare här runt omkring och det finns klubbar högre upp som har spelare som suttit på bänken och inte är nöjda, säger Dennis Ingman.

LÄS MER: Kungsbackas etiopier lever sina drömmar

En av spelarna som föreningen hoppas knyta till sig till nästa år är etiopiska Loza Abera som snart åker tillbaka till hemlandet. Hennes målfacit har varit imponerade under höstsäsongen och hon är en av spelarna Dennis Ingman funderar på inför nästa säsong.

– Ska hon någonstans i Sverige nästa säsong så ska hon stanna hos oss. Det hoppas jag. Vi får se var det landar med henne, säger Dennis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.