Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hanna Spets Kungsbacka förlorade med 6-1 mot Rosengård. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kungsbacka krossade av Rosengård

1-6 borta mot Rosengård.
Tabelljumbon Kungsbacka hade en tuff lördag mot nya serieledarna från Skåne.
– Vi måste våga lita på att vi är bra och få upp självförtroendet, säger Kungsbackas lagkapten Pernilla Milton.

Tabelljumbon Kungsbacka har det fortsatt svårt i allsvenskan. Under lördagens match borta mot Rosengård fick de orangeklädda se sig besegrade med tennissiffrorna 1-6.

– Det var tufft. Vi började första halvlek hyfsat men vi har svårt med fasta situationer och måste bli bättre på dem. Vi får bygga vidare. Vi får 1-1, men orkar inte mer mot Rosengård sen. Vi har saker vi måste jobba på, säger lagkaptenen Pernilla Milton.

Vad behöver ni jobba på?

– Framförallt att orka hålla uppe spelet. Vi tappar spelet och måste ha tålamod och våga lita på att vi är bra, få upp självförtroendet. Men Rosengård gör det bra i dag.

"Lär oss fortfarande"

Efter Rosengård tagit ledningen lyckades bortalaget kvittera genom Sara Nilsson. Därefter växlade hemmalaget upp och siffrorna sprang i väg.

I förra matchen fick Kungsbacka stryk med 5-0 hemma mot Kristianstad, i dag blev det på nytt en stor förlust.

– Det har inte gått halva säsongen än, vi lär oss fortfarande. Det har varit två jobbiga resultat rent målmässigt. Vi har släppt in ett par bollar för mycket i varje match. Vi har jobbat på bra efter sommaren och börjar få en go lagkänsla. Det gäller att tugga på så kommer det vända. Det gäller att vara ihärdig.

Hur reser man sig efter en sådan här förlust?

– Bara ut och vilja ännu mer, ta ut oss max på träningar. Det är ny match redan på onsdag och vi har tre matcher på en vecka. Det är fantastiskt bra att få en match så fort efter en sådan här förlust, säger Milton.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.