Kungsbacka DFF tvingas spela i Varberg

Beslutet är fattat. Efter avancemanget till damallsvenskan Kungsbacka DFF tvingas åka fem mil för att spela sina hemmamatcher.
– Det känns som att inte bli älskad, säger Sören Bloom till SVT.

ANNONS

Det var vilda glädjescener när Kungsbacka DFF säkrade avancemanget och tog sig till damallsvenskan för första gången i klubbens historia.

Men därefter har ett stort frågetecken dykt upp; Vart ska de spela egentligen? Hemmarenan, Tingbergsvallen, är nämligen inte godkänd för spel i högsta serien. Den lever endast upp till 18 av de 48 punkter som krävs för allsvenskt spel.

Ett faktum man inte ställde sig allt för optimistiska till att hinna lösa.

– Som vi ser det är det helt omöjligt. Många av de här kraven kan man få dispens för – men då måste man visa att det finns beslut och en arbetsplan för kommande säsong, sade klubbens kommunikationsansvarige Sören Bloom till GP i en tidigare intervju.

ANNONS

Fem mil till hemmamatch

Det har tidigare snackat om att Påskbergsvallen i Varberg – fem mil ifrån Kungsbacka – skulle kunna bli lagets hemmaarena.

Under tisdagen slogs det fast att så blir fallet. – Det blir bara bortamatcher och det kommer inte att bli den här goa känslan som man har på hemmamatcher. Det kommer att kännas tråkigt såklart. Det är klart att det kommer att kännas annorlunda, säger Klara Rybrink till SVT.

Hon får medhåll av Sören Bloom.

– Det känns lite som att vara ett styvbarn, att inte bli älskad av den man skulle vilja bli älskad av. Sen är vi självklart jätteglada att det är någon annan som tar oss i sin famn och låter oss komma hit och spela. Men 22 bortamatcher på en säsong är inte roligt, säger han till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS