Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Stefan Olofsson lämnar Kungsbacka DFF. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kungsbacka DFF:s tränare lämnar efter bara en halv säsong

Efter bara en halv säsong och en sistaplats i damallsvenskan lämnar tränare Stefan Olofsson Kungsbacka DFF, det skriver Norra Halland.

Kungsbacka DFF hade en tung säsong 2019, klubbens första i damallsvenskan. När året summeras är KDFF återigen i Elitettan efter endast fem inspelade poäng under säsongen.

I somras, mitt under säsongen, lämnade dessutom klubbens tränare.

– Vi är väldigt långt från varandra när det kommer till fundamentala grejer, sa Henrik Korhonen då, som lämnade posten som huvudtränare.

LÄS MER: Tränarduon lämnar Kungsbacka DFF

In på tränarbänken kom Stefan Olofsson på ett kontrakt säsongen ut. Efter en halv säsong står det nu klart att även han lämnar klubben, det rapporterar Norra Halland.

– Jag tycker att det var ett roligt halvår. Vi hade kul på träningarna och sedan var resultaten inte roliga. Vi fick kämpa på och gjorde en del bra och en del usla prestationer. Men jag ångrar inte att jag gjorde ett försök, säger Olofsson till Norra Halland.

Klubben och Olofsson ska ha diskuterat en förlängning men går alltså skilda vägar. Olofsson poängterar för sajten att det inte ligger någon schism bakom beslutet.

– Nivån är rätt för mig, men inte just där och nu. Det finns ingen schism mellan mig och klubben, men det passar inte mig just nu.

LÄS MER: Läs GP:s granskning om KDFF

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.