Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JESPER ZERMAN
Bild: JESPER ZERMAN

Kungsbacka DFF:s kris fortsätter – ber kommunen om bidrag på halv miljon

Damallsvenska Kungsbacka DFF befinner sig djupt i en ekonomisk kris. Nu skriver tidningen Norra Halland att klubben bett Kungsbacka kommun om ett bidrag på 590 000 kronor.
I skrivelsen till kommunen går att läsa "…risken för upplösning av föreningen är påtaglig”.

I tre delar berättade GP i maj historien om klubben Kungsbacka DFF som nått hela vägen till damallsvenskan. Men genom åren har flera tränare och spelare känt sig lurade och inte fått pengarna de haft rätt till enligt kontrakten de skrivit på.

Under fjolårets säsong, då klubben vann Elitettan i stor stil. fick inte någon av spelarna eller ledarna hela den summa de kommit överens om med klubben i början av säsongen. Huvudtränaren som inledde säsongen, Jamal El Moussaoui, lämnade föreningen under sommaren och drev sedan en process i Svenska Fotbollförbundet där han krävde Kungsbacka DFF på pengar.

Nu berättar Norra Halland att de ekonomiska bekymren fortsätter i föreningen. Klubben har skickat en förfrågan om att få ett bidrag på 590 000 kronor av Kungsbacka kommun. Ansökan motiveras med att KDFF förlorat pengar på att klubben tvingas spela i Varberg istället för hemkommunen Kungsbacka den här säsongen.

"En nödvändighet"

Ordföranden Johan Johqvist formulerar i skrivelsen till kommunen hur illa ställt det är i klubben: "Med denna skrivelse vill styrelsen beskriva ett allvarligt läge som kan innebära att föreningen tvingas läggs ned…”

– Det är en nödvändighet att vi behöver få in mer pengar samtidigt som vi behöver skära i kostnaderna. Det är en möjlighet att ansöka om extra bidrag och det är den möjligheten jag tar, säger Johan Johqvist till Norra Halland.

Ytterligare ett hårt slag mot klubben kom tidigare i veckan då Svenska Fotbollförbundets licensnämnd meddelade att KDFF nekats godkänt på den handlingsplan klubben skickat in för att få elitlicens säsongen 2020. Nu förväntas klubben lämna in en periodiserat bokslut den 31 augusti som visar noll eller positivt eget kapital, annars kommer KDFF inte få elitlicens för nästkommande säsong, vilket är ett krav för att få spela vidare.

Läs hela GP:s granskning av Kungsbacka DFF nedan:

Del 1:

LÄS MER: Så hamnade Kungsbacka DFF på ruinens brant

Del 2:

LÄS MER: Kungsbacka DFF köpte framgång för pengar som inte fanns

Del 3:

LÄS MER: På ruinens brant

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.