Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Genre, Twitter

Kungälvs ilskna matchprotokoll: "Kör upp det i röven"

Kungälv föll på målsnöret efter ett omdiskuterat Lindesberg-mål. Då kom en kraftig reaktion från hemmalaget med i matchprotokollet:
”Kungälv godkänner ej protokoll och ledare ber sekreterare att köra upp protokollet i röven”

På slutsekunden i Kungälvs hemmamöte med Lindesberg i allsvenskan fick bortalaget ett frikast. På tavlan stod det 30-30 och Kungälv ställde upp en mur.

Då blev Herman Bosson stor hjälte för Lindesberg genom trycka in ett segermål, samtidigt som kraftiga reaktioner utbröt från Kungälvs håll.

– Han lyfter ju foten innan skottet kommer och det borde inte ha godkänts, suckar lagansvarige Christoffer Persson när GP når honom dagen efter.

Kontroverserna slutade inte heller vid målet. När matchprotokollet skickades in var en häpnadsväckande notering med, vilket Sportbladet var först att rapportera om.

"Föreningen står såklart inte bakom"

Under "Anmärkningar" stod följande att läsa:

"Kungälv godkänner ej protokoll och ledare ber sekretariatet att köra upp protokollet i röven."

– Det är ju för det felaktiga målet som de reagerar, säger Persson och fortsätter:

– Föreningen står ju såklart inte bakom användandet av sådana uttryck. Jag skulle tro att man valt att bara direkt citera ledarna i det här fallet ...

Kommer ni överklaga själva avgörandet i matchen?

– Tydligen måste man göra det inom 60 minuter, vilket vi inte hann. Annars hade vi överklagat, säger Christoffer Persson.

Fotnot: Matchprotokollet har på förbundets hemsida senare ersatts av ett nytt – där uppmaningen till sekretariatet har tagits bort.

LÄS MER: Sävehof vann jämn rysare i Champions League

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.