Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jesper Westermark. Bild: MIKAEL JOSEFSSON
Jesper Westermark. Bild: MIKAEL JOSEFSSON

Kunde avgjort mot gamla klubben – gav bort straffen

Jesper Westermark gjorde Ljungskiles 1–0-mål mot sin tidigare klubb.
När tio minuter återstod fick gästerna chansen att göra 2–1 från straffpunkten, men Westermark tog inte läget att sänka Gais.
– Isaac (Edegware) var så sugen på att ta den så, ja, varsågod, säger Jesper Westermark.

Jesper Westermark var tillbaka på Gamla Ullevi och ställdes mot Gais för första gången sedan han lämnade klubben efter säsongen 2018. En speciell match för 27-åringen.

– Det är klart. Jag är uppvuxen i Göteborg, det är Ullevi, jag känner många runt omkring klubben så det blir speciellt att tjöta med dem innan och en del spelare. Sedan hade det nog varit ännu mer speciellt med publik här, säger Jesper Westermark.

Men trots den speciella känslan behövde ”JW” inte ens 25 minuter innan han hade gjort mål på sitt gamla lag. En hörna letade sig först över huvudet på honom, men nickades tillbaka mot mitten och där stod anfallaren perfekt placerad för att nicka in 1–0.

– Vi har starka huvudspelare så jag ska vara med på returen eller om det studsar där inne. Nu får jag nicken rätt på mig och så är det bara att mer eller mindre få den på sig och in i mål. Det är lite gubben i lådan, men jag är där jag ska vara och det är jag mest nöjd med, säger Westermark.

Anfallaren fick sedan se Gais-spelaren Mervan Celik skruva in 1–1 bara tio minuter därpå, vilket skulle stå sig matchen ut. Detta trots att Ljungskile fick en straff i den 83:e matchminuten.

”Jag var sugen”

Jesper Westermark hade gjort mål tidigare och kunde här få möjligheten att sänka sin gamla klubb, men det var inte 27-åringen som peggade upp bollen på punkten. Det gjorde i stället Isaac Edegware – och sköt i målramen.

– Jag var sugen på att ta den, men Isaac såg jäkligt sugen ut och kände sig fräsch. Jag hade fått ta en del löpningar och kände redan lite krampkänning i 69:e minuten och när han var så sugen på att ta den så, ja, varsågod.

Men ni hade en dialog om det?

– Dialog och dialog. Han frågade ”can I take it?” och jag sa ”visst, om du vill så får du det”, säger Westermark.

Det blev som sagt bara en säsong i Gais för Jesper Westermarks del. Efter 2018 fick han inte förlängt sitt kontrakt och gick till sin nuvarande klubb Ljungskile.

Hittar du någon motivation i att bevisa att Gais borde jobbat hårdare för att behålla dig?

– Jag försöker alltid komma in med samma procent till alla matcher, men det klart att det kanske gör lite. Jag har inte fått starta på några matcher heller så jag kände att ”jag får starta, jag får kaptensbindeln och det är mot Gais”. Det ger några extra procent, absolut, säger Jesper Westermark.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.