Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kuggen drabbad av fraktur

Häcken tog en viktig seger mot Djurgården – men fick samtidigt Joel Andersson skadad. Nu står det klart att Andersson ådragit sig en fraktur på underbenet. – Frakturen var ändå av det snällare slaget. Det gör att han slipper gips men kommer ha en skena i cirka tre veckor, säger Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian.

Häcken avslutade vårsäsongen med en seger mot Djurgården. Men i 3-1-matchen drog man även på sig en ny skada när Joel Andersson tvingades kliva av redan i den 20:e minuten.

Nu står det klart att Andersson ådragit sig en fraktur på underbenet.

– Frakturen var ändå av det snällare slaget, det var inte helt av. Det gör att han slipper gips men kommer ha en skena i cirka tre veckor. Han får stödja på det och använda benet till smärtgräns så vi räknar med att han ska kunna jogga när det väl är läkt, säger sjukgymnasten Patrik Ghazarian.

U21-landslagsmannen ska på ny kontroll av sitt ben den 20:e juni.

– Han ska röntgas och se om det är läkt. Är det det så är det bara trumma på.

Finns det risk att han missar någonting av uppstarten?

– Vi drar i gång 20:e juni så första och andra träningsveckan blir tuff. Sedan ska han stegras in i det men jag ser inte att han ska vara borta länge. Går allt enligt läkningsplan så kommer han inte missa mycket matchsspel.

När Häcken drar i gång träningen igen gör man det dessutom med två viktiga kuggar tillbaka.

– Vi har börjat få i gång Rasmus Schüller. Tanken är att både han och Tefu Mashamaite ska vara i gång till starten, det är nästan två nyförvärv om man tänker på hur länge de har varit borta. Även Albin Skoglund har tränat och spelat fullt så skadeläget generellt sett är ganska bra nu när vi går på ledighet, säger Ghazarian.

– Det är bara Alexander Jeremejeff som har varit borta på grund av hjärnskakning men vi räknar med att han ska vara tillbaka inom en vecka.

Så det blir ett manstarkt lag när ni drar i gång igen.

– Precis. Jag ser inte någon förutom Joel som eventuellt missar de första träningarna.