Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kritiserades av ikonerna: "Lyssnar ej på vad andra tycker"

Janne Anderssons val av John Guidetti i matchen mot Luxemburg fick kritik av landslagsikonerna, Kim Källström och Anders Svensson. – Jag lyssnar inte så mycket på vad andra tycker, säger Janne Andersson.

De två landslagsikonerna är sedan en tid tillbaka experter för Kanal 5 under VM-kvalsändningarna. Inför mötet med Luxemburg fick de frågan om hur de skulle formera anfallsparet. Båda var rörande överens om att Marcus Berg var given men vem som skulle spela bredvid Berg var desto mer öppet. Källström röstade på Ola Toivonen som var tillbaka i landslaget.
– Jag vill ha med Ola Toivonen. Han har fått en bra utväxling i Toulouse. Luxemburg har svårt framför sin egen backlinje och där är Ola en mästare på att komma ner och accelerera spelet, sa Källström då.
– Nyman gör det på ett annat sätt och jag tycker att han har stor potential. Hoppas att han kan ta nästa steg i utvecklingen nu, sa Svensson.

Kritiken från de två hade inte nått fram till förbundskapten Janne Andersson. Det berättade han på söndagens presskonferens.
– Det var första gången jag hörde det. Jag lyssnar inte så mycket på vad andra tycker. Men jag har full respekt för vad folk tycker. Men det är vi som är närmast som tar besluten, säger han.

John Guidetti fick stor kritik även efter matchen. Anfallaren fick en etta i betyg av GP och flera andra medier. Men att Guidetti gjorde en sämre match än någon annan håller inte Andersson med om.
– John var ungefär som laget i övrigt. Det är sällan någon sticker ut mer än laget. Victor Nilsson Lindelöf gjorde det. Men rent generellt så presterar ofta spelare som laget gör. Jag tycker att John kämpade, sprang och hade någon bra framspelning i första. Sen använder vi honom bättre i andra. Laget använder anfallarna bättre i andra. Såhär i efterhand så tycker jag att John insats var som laget i övrigt.