Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Zlatan Ibrahimovic. Bild: JOEL MARKLUND
Zlatan Ibrahimovic. Bild: JOEL MARKLUND

Kritiken mot Zlatans avsked: "Arrogansattack"

Zlatan Ibrahimovic har via sociala medier meddelat att han lämnar Los Angeles Galaxy och han gjorde det med ett meddelande av riktig Zlatan-karaktär.
Men stjärnans ord har inte enbart uppskattats runtom i Europa. Tyska Sport1 beskriver nämligen Zlatans avsked om en "arrogansattack".

"Dear LA, you're welcome".

Så lät Zlatans ord när han blev klar för Los Angeles Galaxy. Nu har han lämnat sitt avskedsbrev till Los Angeles i ett offentliggörande av att han inte blir kvar i klubben.

"Jag kom, jag såg, jag erövrade. Tack LA Galaxy för att ni fått mig att känna mig vid liv igen. Till Galaxy-fansen – ni ville ha Zlatan och jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... nu kan ni återgå till er baseball”.

I en sammanställning som Fotbollskanalen har gjort över reaktioner i olika medier går en sak att konstatera. Zlatans avsked får en hel del kritik.

Bland annat så har The Sun beskrivit det som att Zlatan "drev med LA Galaxy-fans i dråplig tweet". Spanska AS menar i sin tur att Zlatans avsked hade "den hånfulla ton och sarkasm som alltid karakteriserat honom” och tyska Sport1 är kanske de som går hårdast mot Zlatans farväl när man kallar meddelandet för en "arrogansattack".

Zlatan Ibrahimovic gjorde 31 mål på lika många matcher för LA Galaxy den gångna säsongen och 38-åringen slutade i och med det på en andraplats i MLS skytteliga bakom Carlos Vela.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.