Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kritiken mot Hamrén: "Trodde inte Kujovic gick före mig"

Att Hamrén inte tog ut Ola Toivonen till de förberedande matcherna inför EM har väckt viss bitterhet hos Degerforssonen. – Jag trodde inte att Kujovic skulle gå före mig, säger han till nwt.se

Ola Toivonen har fått extra lång semester i år. När 29-åringen inte blev uttagen till EM har han istället bland annat varit på hemmaplan och hållit i fotbollsläger.

Det är i samband med det som Karlskoga tidning mötte upp Rennes-spelaren som då uttryckte en viss bitterhet över att inte ha blivit uttagen av förbundskaptenen Hamrén.

– Jag var väl lite bitter när han inte tog ut mig till de förberedande matcherna i mars. Men inför EM-uttagningen hade jag på känn att jag inte skulle bli uttagen, säger Toivonen till nwt.se.

Toivonen som har ett år kvar på kontraktet med franska Rennes och som under säsongen varit utlånad till Sunderland tycker att han borde blivit vald framför IFK Norrköpings Emir Kujovic.

– Däremot trodde jag ju inte att Kujovic skulle gå före mig. Hade jag spelat i Norrköping hade jag också startat samtliga matcher, säger han till nwt.se.

NWT: Du borde alltså ha blivit uttagen i stället för Kujovic?

– Vem skulle inte tycka det? Men han (Erik Hamrén) tycker väl att Kujovic är en bättre fotbollsspelare. Det är väl det som jag får gå på.

Toivonen kommer nu att återvända till Rennes på torsdag. Vad som händer efter det återstående året där vet han ännu inte. Men han säger också att landslagetsspel inte längre är lika viktigt för honom.