Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Kritiken mot Gren: "Det är att visa noll respekt"

Mats Gren gick ut med att det var Kyriakos Stamatopoulos som hade blivit utsatt för mutförsöket i samband med spelskandalen kring IFK Göteborg och AIK i våras. När målvakten i en intervju med Sportexpressen talar ut om mutförsöket väljer han att kritisera Blåvitts sportchef. – Att kasta ut mitt namn där ute utan att veta till 100 procent – så gör man inte.

Nyheten om att stormötet mellan IFK Göteborg och AIK skulle få skjutas upp på grund av ett mutförsök mot en spelare i AIK slog ned som en bomb i Fotbollssverige i våras. Nu några månader senare väljer Stockholmsklubbens målvakt, Kenny Stamatopoulos, att i en intervju med Sportexpressen kliva fram och berätta att det var han som blev utsatt för mutförsöket. 

– Självklart blev jag chockad. När du konfronteras med sådana här saker så blir du chockad. Framför allt när du inte förväntar dig det, då slår det emot dig hårt. Som med döden. Det är en sådan chock. Man vet inte vad man ska säga, du blir helt blank, blir nervös och vet inte vad du ska göra. Du blir rädd. Alla känslor på en och samma gång. När vi sedan fick höra att matchen blev inställd och att polisen kallades in blir du rädd och du vet inte vad du ska tro, säger han till tidningen. 

Och han berättar att händelsen skakade om honom. 

– Ja, jag var rädd ett tag. Inte för mig själv utan för min familj. Även om det inte ha förekommit några dödshot eller något sådant. Inget sånt alls. Polisen har varit fantastisk. De har gjort så jag och min familj har känt oss säkra. De har även varit fantastiska inom klubben. 

I samband med den uppskjutna matchen gick IFK Göteborgs sportchef Mats Gren ut i media och berättade att det var Stamatopoulos som hade blivit utsatt för mutförsöket, något 36-åringen fortfarande har svårt att förstå. 

– Ja, han gjorde ju det och han har fortfarande inte bett om ursäkt för det. Att kasta ut mitt namn där ute utan att veta till 100 procent - så gör man inte. Även om det är rätt eller fel namn, så är det inte rätt. Han har inte ringt eller pratat med mig. Det är att visa noll respekt.