Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kritiken mot beslutet att återuppta matchen

Matchen mellan Danmark och Finland återupptas efter att Christian Eriksen fallit ihop och förts till sjukhus. Beslutet att spela klart matchen på lördagen får kritik.
– Jag kan inte förstå det, säger Daniel Nannskog i SVT:s studio.

Matchen mellan Danmark och Finland avbröts när den danska stjärnan Christian Eriksen föll ihop och fick hjärt- lungräddning på planen innan han fördes till sjukhus.

En och en halv timme senare meddelar Uefa att matchen ska återupptas på lördagskvällen. Då hade besked lämnats att Eriksen var vaken och på sjukhus.

LÄS MER: Hyllningen under mardrömsminuterna

Beslutet att återuppta matchen får hård kritik.

– För mig låter det jättemärkligt, att man ska kunna ladda om efter en sån här händelse och spela match ikväll. Jag hade haft jättestora problem att spela fotboll efter vad som hänt, att kunna ladda om och prestera... jag kan inte förstå det, säger SVT:s efter Daniel Nannskog.

Den tidigare elitdomaren Jonas Eriksson i SVT:s studio:

– Showen måste gå vidare, matchen ska spelas, det är ett otroligt tajt schema som av olika anledningar inte går att rucka på. Ska man se något positivt med att den ska spelas är det att då måste man vara säker på att Christian Eriksen mår bra. Men jag tycker som Daniel, att spela matchen ger en klump i magen.

LÄS MER: Christian Eriksen föll ihop – matchen avbruten

I TV4:s studio är tongångarna liknande:

– Den spontana rektionen är att det känns konstigt. Man såg hur spelarna mådde på planen och det var tufft. Man kan bara tänka sig hur de kände, säger Lotta Schelin.

Uefa meddelade att de båda lagen stod bakom beslutet att återuppta matchen och Danska fotbollsförbundets ordförande Peter Møller meddelade att Eriksen från sjukhuset pratat med de danska spelarna.

– Han är på Rigshospitalet nu för vidare undersökningar. Vi har varit i kontakt med Christian och spelarna har talat med honom. Han mår bra, säger Møller till DR.

Finland vann matchen med 1–0.

LÄS MER: Stödet till Christian Eriksen efter kollapsen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.