Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kritiken efter förlusten: ”Borde vara frispark till oss”

Djurgården gjorde 2–0 och 3–0 mot IFK Göteborg från straffpunkten. Men skulle det ha varit straffar till att börja med?
– Jag upplever det inte som straffar, säger IFK Göteborgs Alai Ghasem.

IFK Göteborg fick gå till halvtid med att berg framför sig att bestiga. Efter att ha inlett piggt tvingades laget släppa två bollar förbi sig under de sista minuterna innan domaren visslade för halvtid.

Det första målet, signerat Djurgårdens Victor Edvardsen, var inte mycket att diskutera. Desto större diskussion väckte det andra, som även det skickades in av Edvardsen.

Målet kom från straffpunkten, sedan Calle Johansson gjort ned Joel Asoro i eget straffområde.

Reprisbilderna visar dock hur Johansson gjordes ned av Djurgårdens Haris Radetinac i sekvensen dessförinnan. Någonting som gjorde att det närmast såg ut som att Johansson föll in i Asoro.

Efter matchen gav IFK Göteborgs Simon Thern sin syn på situationen.

– Calle säger att han blir knuffad in i Asoro. Då borde det vara frispark till oss. Men det är vad det är. Det går inte att älta. De har marginalerna med sig, det har inte vi, säger Thern.

”Förstår inte”

Discovery-experten Emelie Ölander om situationen:

– Han får en knuff av Radetinac och åker därför in i Asoro. För min del förstår jag inte hur det kan vara straff, säger hon i sändningen.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre:

– Man kan diskutera att det är mjuka straffar och allt det där. Men Djurgården är bättre över 90 minuter, konstaterar han.

Matchen slutade 3–0 till Djurgården vilket innebar Blåvitts andra förlust den här veckan. Även det tredje målet gjordes av Victor Edvardsen – och även det från straffpunkten, efter att Johan Bångsbo varit inblandad i en handssituation. En straff som det också fanns synpunkter på.

– Jag upplever det inte som straffar. Men det är domaren som dömer. Så man får respektera hans beslut och ta det bara, säger Blåvitts Alai Ghasem.

LÄS OCKSÅ: Alai Ghasem om allsvenska startdebuten

LÄS OCKSÅ: Tung förlust för Blåvitt – efter egna produktens hattrick

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.