Kristoffer Peterson var nära värvning i Göteborgsklubb

Landslagsdebutanten Kristoffer Peterson från Sävedalen gick från Utrecht till Heracles förra vintern. Men det hade lika gärna kunnat vara BK Häcken eller IFK Göteborg som blivit fotbollstalangens nya klubb.

ANNONS
|

Läget i Utrecht ändrades när en ny tränare tillkom och efter två och ett halvt år i klubben valde Peterson att gå vidare. Diskussioner fördes då med flera allsvenska klubbar. Det berättar Kristoffer Peterson i podcasten Lundh.

– Det var väldigt nära. Jag pratade framför allt med klubbar hemma i Göteborg, säger Peterson.

LÄS MER: I mörkret hittade Kristoffer Peterson sig själv

I tankarna fanns både IFK Göteborg och Häcken.

– Vi var i diskussioner. Men det var inte lika hett med Blåvitt som med Häcken. Det var mer att de ville ha mig och trodde på mig, men var också förstående i situationen och hur jag tänkte. Det var aldrig riktigt, riktigt nära, men jag var helt klar mentalt med att det kanske skulle bli Sverige, och var fine med det. Sedan var det inga konkreta diskussioner eller erbjudanden på det sättet, berättar Peterson.

ANNONS

Återförenades med gamla tränaren

Efter det kom Heracles in i bilden. Där fanns Petersons gamla assisterande tränare, som var den som tog honom till Ulrecht från början. Det avgjorde allt.

– Jag kände att de verkligen ville ha mig. Jag sade till dem att jag verkligen behövde få chansen om jag skulle komma, annars skulle jag hellre gå hem till Sverige. Jag var redo att starta om och utveckla mig igen. Det går inte att beskriva vad de har betytt för mig. Det är sådana typer av människor som man är väldigt tacksam emot.

Nu är han aktuell i landslaget inför matchen mot Ryssland under torsdagen.

LÄS MER: Här är Janne Anderssons nya landslagstrupp

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS