Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Kristianstads DFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir drabbad av bältros – tvingas till paus

Säsongstarten av damallsvenskan närmar sig. Den kan Kristianstads DFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir missa.
Hon har drabbats av en allvarlig form av bältros och tvingas till timeout, det rapporterar Kristianstadbladet.
– Jag har gigantiska smärtor, säger hon till tidningen.

I slutet av juni inleds efter lång väntan den damallsvenska säsongen och för lagen börjar nu intensiva förberedelser inför säsongsstarten.

LÄS MER: Damallsvenskans spelschema spikat – då spelar Göteborg FC

Kristianstads DFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir, 43, kommer dock missa mycket av förberedelserna – och kanske även matcher.

För Kristianstadbladet berättar hon att hon drabbats av en allvarlig form av infektionssjukdomen bältros och att hon tvingats till en paus från fotbollen på obestämd tid.

– Saken är att det kan vara ganska långvarigt. Det sätter sig på nerverna och det är inte så bra att få det på huvudet. Jag har gigantiska smärtor. Jag kommer inte att kunna hålla i några träningar överhuvudtaget och jag vet inte hur länge det här kommer att pågå, berättar tränaren.

Laget har haft ledigt de senaste två veckorna och Gunnarsdottir hoppas kunna vara på plats på för att följa träningarna från läktaren när spelarna nu samlas igen.

– Jag kan vara ute, men jag vet aldrig hur jag mår från en dag till en annan. Det kan läka på en månad, men det kan också ta flera månader. Det är ett konstigt läge, men det är tur att jag tar det här innan serien är igång.

Inleder mot Göteborg FC

Det är alltså inte klart hur länge Gunnarsdottir blir borta men att det fortfarande är en knapp månad till premiären ser hon som positivt.

– Du kan inte tänka dig vad skönt det är. Jag försöker vända det till något positivt. Eftersom jag inte kan ligga på huvudet har jag jättesvårt att sova, så då kan jag titta lite extra på fotboll och fundera på hur vi ska spela. Sedan får de assisterande tränarna (Johanna Rasmussen och Björn Sigurbjörnsson) ta lite extra ansvar vad gäller det praktiska, säger hon till tidningen.

Kristianstad inleder damallsvenskan den 28 juni mot Göteborg FC i Göteborg.

LÄS MER: GFC:s Elin Rubensson ska bli mamma – missar hela säsongen

Fakta: Bältros

Bältros är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor. När du har haft vattkoppor stannar viruset kvar i din kropp för resten av livet. Viruset kan bli aktivt igen och då får du bältros. Det är oklart vad som utlöser sjukdomen. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont.

Den vanligaste komplikationen är att ha ont längre än tre månader. Det kan vara svårt att behandla. Ungefär en av tio som får bältros har ont länge. Risken är liten om du är under 50 år men ökar sedan ju äldre du är.

Källa: 1177.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.