Krislaget straffade Liverpool – tappade viktiga poäng

Liverpool tog ledningen två gånger om mot Sunderland men båda gångerna lyckades bottenlaget kvittera från straffpunkten. Toppkonkurrenten City lyckades dock vinna trots spel med tio man i en timme mot Burnley.

|

Liverpool tappade viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid efter att de, trots ledning två gånger om, inte lyckades besegra bottenlaget Sunderland på bortaplan.

Men det började bra för gästerna. Anfallaren Daniel Sturridge, som fick chansen från start efter en tid utanför laget, slog till efter knappt 20 minuter spelade.

Kvittering nummer ettkom dock snabbt för Sunderland efter att mittfältaren Didier Ndong rivits ner i straffområdet. Jermain Defoe klev fram och var iskall från elva meter.

Historien upprepade sig

Liverpool fortsatte att trycka på i den andra halvleken och i den 72:a minuten tog de ledningen på nytt. Bollen damp ner i Sunderlands straffområde efter en hörna och Sadio Mané kunde enkelt sätta Liverpool i förarsätet igen.

Men historien från den första halvleken skulle upprepa sig. Denna gång var det Sebastian Larsson som låg bakom att domaren pekade på straffpunkten. Svenskens frispark stoppades med handen av Mané och matchens andra straff var ett faktum.

Defoe klev fram och satte bollen i samma nätmaska och fastställde slutresultatet till 2-2.

City vann trots tio man

Ett annat topplag, Manchester City, var även de illa ute. Efter en dryg halvtimmes spel visades brassen Fernandinho ut vid ställningen 0-0.

City-tränaren Pep Guardiola satsade trots decimerat mannskap allt för att plocka tre poäng ändå och lyckades. Vänsterbacken Gael Clichy och storstjärnan Sergio Agüero såg med varsitt mål till att City kunde ta hem segern med 2-1 sedan Burnley reducerat i den andra halvleken.