Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kravet: Det vill Zlatan ha för att stanna i United

Zlatan Ibrahimovic har erövrat Premier League. Och Manchester United gör allt för att han ska bli kvar. Superstjärnan själv? Han vill stanna - på två villkor.

Zlatan Ibrahimovic har gjort dundersuccé under sin första säsong i Premier League. Den 35-årige anfallaren har prickat in 26 fullträffar och redan vunnit två titlar, den senaste var han med och bärgade i söndags när United, efter två fullträffar från Zlatan, tog hem ligacupens final mot Southampton. 

Och att United vill ha kvar Zlatan även nästa säsong är ingen hemlighet. Och efter ligacupfinalen bjöd José Mourinho på en stor hyllning till svensken. 

– Jag tigger och ber inte för att spelare ska stanna här. Men jag tycker att Uniteds fans ska bege sig till hans hus och stanna där hela natten, om det krävs. Vi vill och tror att han stannar med oss en säsong till, sa portugisen då. 

Vill stanna längre

Zlatan själv? Han ska vilja stanna längre än så, det hävdar åtminstone de brittiska tabloiderna Daily Mail och The Mirror, som skriver att Zlatan inte tänker nöja sig med att aktivera den klausul som finns i kontraktet om att han kan förlänga med ett år - utan han vill stanna kvar i United i två år till.

Mirror uppger också att personer i Zlatans närhet arbetar med att få upp forwardens lön - vilket ska vara det andra kravet för att han ska stanna. Hans nuvarande kontrakt uppges ge honom en veckolön på 300 000 pund i veckan. Något som motsvarar 3,36 miljoner kronor.