Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kräver två miljoner efter inställda matchen

Svenska fotbollförbundet kräver två miljoner kronor efter den inställda VM-kvalmatchen mot Danmark i höstas, det skriver Expressen.

Den 20 oktober förra året skulle Sverige och Danmark spela VM-kvalmatch på Gamla Ullevi. Men matchen ställdes in då de danska spelarna och det danska fotbollsförbundet, DBU, inte kom överens om nytt avtal för spelarna.

LÄS OCKSÅ: Autografskrivning ersatte inställda matchen

Uefa meddelade i november att Sverige tilldöms segern i den inställda matchen med 3-0 och att Danmark kommer uteslutas från Uefas nationstävlingar om samma sak händer igenom inom fyra år. Dessutom fick DBU böta 20 000 euro. Men SvFF var inte nöjda med beslutet och valde att överklaga till Uefa Appeals Body.

– UEFA har dömt rätt när man kommit fram till att Danmark brutit mot gällande regelverk. Däremot står inte de utdömda sanktionerna i proportion till brottet, sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SvFF:s hemsida då.

"Vi ska naturligtvis inte ta de här kostnaderna"

Nu skriver Expressen att SvFF kräver två miljoner kronor i ersättning för vad de anser sig ha förlorad på den inställda matchen.

– Vi anser att vi inte ska bli drabbade ekonomiskt av något sånt här. Samtidigt ser vi ingen riktigt logik i beslutet de fattat tidigare också. Vi ska naturligtvis inte ta de här kostnaderna, säger Håkan Sjöstrand till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Sverige: Straffa Danmark hårdare

Dessutom vill SvFF att Danmarks straff för den uteblivna matchen skärps.

– Den handlar att om inte Uefa kommer till någon annan disciplinär åtgärd måste regelverket ses över, säger Sjöstrand.

– Kommer du inte till matchen blir du utesluten, sedan kan det kanske finnas en förklaring till varför man inte kommer och då kanske man kan slippa uteslutning om man har en bra förklaring eller det finns en bra orsak.

Blir inte Danmark uteslutna ur VM-kvalet kan SvFF enligt tidningen överklaga till idrottens skiljedomstol Cas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.