Kostsam förlust för Blåvitt

Örebro såg till att IFK Göteborg blev av med tre på en gång. Det var en match som var som vädret: först regn, sedan sol – och mot slutet en isande kyla. Sviter är till för att brytas, sägs det.

ANNONS
|

IFK-tränaren Jörgen Lennartsson förklarar:

– Ifjol förlorade vi inte en enda match på konstgräs. Och nu förlorade vi redan en. Vi har tidigare inte släppt in ett enda spelmål i årets allsvenska – och i dag blev det tre. Och vi hade inte förlorat en allsvensk match sedan 9 augusti i fjol.

Det här var verkligen en underlig fotbollsmatch.

Underlig, för att …

… Örebro SK var totalt dominant i första halvan av första halvleken.

… IFK Göteborg arbetade sig in i matchen, gjorde två mål och hade den – som tränare Lennartsson säger – som i en liten ask.

ANNONS

… närkingarna bytte in Maic Sema efter drygt en timme och via två bollkontakter vändehan 1–2 till 3–2.

– Vi spelade bra när vi låg under, och kasst när vi ledde, säger John Alvbåge.

Som sagt, ÖSK var riktigt bra i början och tog snabbt ledningen. När sedan Emil Salomonsson skickade in ett inlägg som en Mikael Boman mötte med en språngnick till 1–1 (26:e minuten) så dog Örebro.

– Det var självklart skönt att få spela från start äntligen. Och skönt att få göra mål. Men surt att vi tappade vår ledning, säger Mikael Boman.

Efter drygt en timmes spel bröt Sören Rieks in från vänsterkanten och prickade snyggt in 2–1-målet. Då kändes det här nästan klart, eftersom Örebro – efter den vassa inledningen – mest ägnade sig åt någon slags anti-fotboll med nio utespelare på egna straffområdeslinjen. Allt för att inte ge Tobias Hysén löpvägar och arbetsyta.

Men så byttes då Maic Sema in. Två misstag i placeringsspelet av olycklige debutanten Maurizio Albornoz betydde två hemmamål.Och IFK förmådde inte mobilisera något riktigt tryck framåt efter det.

– Det var ju nästan som om vi slutade spela när vi gjorde 2–1, säger Mattias Bjärsmyr.

– Vad var det, fyra minuter mellan deras mål? Det blev en tuff uppförsbacke för oss och mest ett ställningskrig efter det, säger Mikael Boman.

ANNONS

Jörgen Lennartsson:

– Jag kan såklart inte vara nöjd med vårt försvarsspel i dag. Att vi hade 63 procents bollinnehav och 18 avslutningar gläder mig inte ett dugg. Totalt sett var vi inte skickliga nog, även om vi stundtals spelade rätt bra fotboll. Nu får vi hem och fila på sakerna som inte funkade idag.

Redan på onsdag väntar Malmö FF.

– Gött med en sådan match så snart, tycker John Alvbåge.

Och Örebrotränaren Alexander Axén, han bara ler:

– Jag skiter i hur det såg ut därute – bara vi vinner!

ANNONS