Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aiden Harvey slet av korsbandet i matchen mot Halmstad.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Aiden Harvey slet av korsbandet i matchen mot Halmstad. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Korsbandet av för Gais-talangen

Det som befarades efter Gais match mot Halmstad är nu bekräftat: Aiden Harveys korsband är av.
– Det är ett besked ingen fotbollsspelare vill ha, säger han.

I slutet av fredagens match mot Halmstad tvingades Gais Aiden Harvey lämna planen. Han befarades ha dragit på sig en korsbandsskada.

– Han fastnade i gräset i samband med någon smäll och vred till knäet. Han hade rejält ont, sa Gais läkare Mats Börjesson.

Under tisdagen bekräftade klubben att så är fallet – det främre korsbandet i höger knä är av och nu väntar lång rehabilitering för den 21-åringe försvararen.

– När jag fick beskedet vägde det tungt. Det var en riktig stämningsdämpare. Det är ett besked ingen fotbollsspelare vill ha, men det är bara att blicka framåt och komma tillbaka starkare än någonsin, säger Aiden Harvey.

Han fortsätter:

– Om man ska hitta något positivt i det här så var det att jag fick beskedet så snabbt. Nu vet vi hur det ska hanteras och jag kan börja jobba för att komma tillbaka. Med hjälp av det medicinska teamet och stödet inifrån Gais kommer jag komma tillbaka starkare.

Det är den andra korsbandsskadan på kort tid för Gais – nyligen var det nyförvärvet Haris Cirak som fick den tunga skadedomen.

LÄS MER: Korsbandet av för Gais nyförvärv: "Chockad"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.