Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kontraktet säkrat - då tog Öis andra raka segern

Kontraktet var redan säkrat men Öis byggde vidare på segern mot Frej senast och tog tre nya poäng borta mot Ängelholm. – Skönt för självförtroendet att vinna igen, säger Jakob Lindström till GP.

Syrianska lyckades inte besegra Degerfors på bortaplan i lördags vilket innebar att Öis redan då säkrade kontraktet. Det gjorde att det var ett avslappnat rödblått utan press på sig som klev ut på Ängelholms Idrottsplats på söndagen. 

– Jag följde Syrianskas match, det var naturligtvis riktigt skönt att vi blev klara redan då, men jag tror vi hade grejat det i vilket fall som helst. Efter Frej-matchen hade vi skaffat oss ett bra utgångsläge. Men så klart, visst var skönt att allt var fixat så vi kunde gå ut och spela avslappnat, säger Lindström.

Matchen mot redan nedflyttningsklara Ängelholm blev dock ingen sprudlande tillställning. 

– Det var en svårspelad plan så det blev inget skönspel direkt, det blev mycket långbollar och slit hela matchen.  

Men insatsen räckte för att bärga tre nya poäng. På en lång utspark från Abbas Hassan vann William Atashkadeh en duell med skåningarnas försvar. Anfallaren löpte sig fri och rullade enkelt in 1-0 vilket också blev slutresultatet. 

– Vi hade några spelare som klev fram. William gjorde det riktigt bra vid målet, och ja, det blev avgörande. 

Nu återstår bara en match av säsongen i superettan. För Öis del blir avslutningen hemma mot Assyriska på Gamla Ullevi av ringa betydelse. Sällskapet kan som bäst klättra en placering och sluta åtta i tabellen, men för gästande Assyriska blir det en nyckelmatch. Södertälje-laget lämnade, tack vare en seger mot IFK Värnamo, nedflyttningsplatsen och tog sig förbi Ljungskile och upp på kvalplats. 

– Vi vill avsluta snyggt och ta tre raka segrar, det hade varit fint att få med sig det här på slutet. Men Assyriska har ju allt att spela för så det blir en tuff match, som blir rolig att spela.